Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kuntalaisäänestykset Kotkan isoille hankkeille

Kantasatamahankkeiden nihkeä eteneminen ja niiden budjettien älytön ylittäminen kertoo sen, että joko päättäjämme eivät ole ajan tasalla tai sitten he ovat korruptoituneita.

On ajettu eteenpäin projekteja, jotka eivät vie Kotkaa kokonaisuutena eteenpäin vain antavat etua pienelle piirille. Tästä voimme oppia sen, että kuntalaisille pitää antaa isompi rooli kunnan päätösten suhteen.

Kotkassa oli ihan hyvä kokeilu nimeltään osallistuva budjetointi, ja sitä kannattaisi kehittää. Sen pääongelma oli se, että virkamiehet kovalla kädellä karsivat niitä hankkeita, joista eivät pitäneet ja ylikorostivat niitä, joista pitivät. Siksi esimerkiksi Karhuvuorta tukevia hankkeita ei ollut yhtä ainoaa.

Kuntalaisten on ihan hyvä antaa tehdä ideoita, joita toteutetaan maltillisesti. Näissä hankkeissa kuntalaisten pitäisi saada laittaa kaikki ideat kehiin sekä äänestää niistä, eivätkä virkamiehet ja poliitikot saisi osallistua niihin millään tavalla.

Isoissa hankkeissa, kuten kantasatamakuvioissa, viisi miljoonaa euroa ylittävät Kotkan kaupungin projektit tai sen rahoittamat tai takaamat hankkeet tulisi laittaa kunnallisäänestettäviksi.

Nyt kun Ankkuritalosta pulistaan kovasti, niin mitäpäs jos kuntalaiset äänestäisivät siitä, pitääkö Kotkan se pelastaa vai ei. Kuntalaiset tekevät kunnan, joten mitäpäs jos sitä valtaa vaikuttaa konkreettisesti omaan kuntaan annettaisiin kuntalaisille?

Jarno Jäppinen

Kotka

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka