Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ruoka-apu on perheellemme juuri riittävä tuki, mutta siihen turvautuminen on ollut nöyryyttävää – varsinkin kun säännöt eivät ole selkeät ja kaikille samat

Näinä hankalina aikoina moni meistä on joutunut turvautumaan ruoka-apuun vasten tahtoaan. Haminassa maanantaisin jaettava ruoka-apu on ollut perheellemme juuri se riittävä tuki, joka on auttanut selviytymään muista juoksevista kuluista.

Ruoka-avun tarjonta ollut laaja ja monipuolinen, eikä kassien sisällöistä ole moitittavaa. Kiitollisena nöyrällä asenteella jokainen tuote on oman paikkansa päivittäisessä aterioinnissa löytänyt.

Olemmekin usein miettineet joidenkin tapaa valikoida kasseja jakotilanteessa ja jäädä odottelemaan parempaa saadun kassin lisäksi. Eikö pitäisi olla tyytyväinen siihen, mitä taitava talkooporukka on kasseihin laittanut? Arvostelut kassien sisältöön eivät mielestämme kuulu asiaan.

On ollut nöyryyttävää turvautua kyseisen avun piiriin, joka sai viimeisellä kerralla tuntemaan lisää häpeää henkilökunnan toimesta. Aikaisemmin käyneet olivat saaneet ruokakassin ilman passia, mutta perheeltämme passi oli välttämätön sääntöjen mukaan.

Kysyisinkin onko kaikilla vähävaraisilla, joiden tarvitsee ruoka-apuun turvautua, varaa hankkia passi ja kuljettaa siitä aina mukana. Käytäntö ja säännöt muuttuvat jokaisella jakokerralla ja myös henkilöityvät yksilöllisesti. Mielipahan välttämiseksi olisi hyvä tuoda järjestelmän säännöt selkeästi esille ja noudattaa niitä tasapuolisesti.

Kiitolliset mielensäpahoittajat

Kirjoitus on julkaistu poikkeuksellisesti nimimerkillä.