Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus On monta syytä toivoa KTP:n ja HP:n jojoilun loppumista – Pääsarjaseurasta on myös taloudellista ja imagollista hyötyä seudulle

Kesäpalloilulajien pääsarjoissa eletään eteläkymenlaaksolaisittain jännittäviä hetkiä. Sekä jalkapalloliigan KTP että miesten Superpesiksen Haminan Palloilijat taistelevat paikastaan korkeimmalla sarjatasolla.

Kummankin joukkueen nousu viime syksynä oli jollain tavalla yllätys. HP kampitti ennakkosuosikki Oulun Lipon jännittävässä Ykköspesiksen finaalisarjassa viidennessä ottelussa vieraskentällä. KTP saavutti nousun liigakarsinnassa voittamalla TPS:n vierasmaalisäännön turvin.

Kumpikin seura on nyt oman sarjansa viimeisenä. Se ei nousijajoukkueelle ole koskaan kovin yllättävä paikka, mutta oman alueen seuralle toivoisi aina parempaa.

HP:n ja KTP:n edelliset pääsarjavisiitit jäivät yhden kauden mittaisiksi. Olisi toivottavaa, että hissi saataisiin jossain vaiheessa pysymään kattohuoneistossa hieman pidempään. Suuremmat tulot tuova pääsarjapaikka antaa mahdollisuuden palkata henkilökuntaa kehittämään kaikkea seuratoimintaa. Talkootyö on tärkeää, mutta sillä on rajansa.

Suomalainen urheiluseura ei ole jättiluokan bisnes, ehkä pikemminkin kioskiluokan, mutta työllistävä yritys kuitenkin. HP:llä ja KTP:llä on palkattua henkilökuntaa, siis veronmaksajia. Pääsarjassa heitä on enemmän kuin divarissa. Menestyvä seura työllistää välillisesti myös monia muita yrittäjiä.

Urheilupaikkarakentamiselle seurojen putoaminen voisi olla jälleen uusi takaisku. KTP:n nousun myötä silloinen kaupunginvaltuusto väläytteli innolla vihreää valoa uudelle aurinkokatsomolle. Laskisiko into sarjatason vaihtumisen myötä? Myös Vallikentän katsomot kaipaisivat kipeästi uudistamista. On aika harvinaista, että Superpesistä pelataan täysin kattamattomalla kentällä, mutta Ykköspesiksessä tilanne on toinen.

Kotka tunnetaan KTP:stä ja Hamina HP:stä. Se ei muutu mihinkään alasarjassakaan, mutta menestyvä palloiluseura on paikkakunnalle imagotekijä, jopa vetovoimatekijä.