Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Ammattiliittoon kuuluminen ja pikahoito

Olen Ekonomien eläkeläisjäsen ja maksan jäsenmaksua 115 euroa vuodessa. Kun saan palkkioita noin 900 euroa, voin vähentää jäsenmaksun ja tulonhankkimisvähennyksen 750 euroa. Sen jälkeen palkkioiden vero on olematon. Jäsenenä saan Talouselämä-lehden (tilaushinta 415 euroa tai diginä 195 euroa). Vakuutusmaksuista saan alennusta noin 200 euroa (if).

Vahvasti plussalle pääsee myös työssä käyvä ekonomi. Hän maksaa jäsenmaksua noin 300 euroa, josta 66 euroa on työttömyysvakuutusmaksua, Verovähennys on lähes 50 prosenttia ja samat lehti- ja vakuutusedut. Muiden ammattiliittojen maksuista en tiedä, mutta uskon etujen olevan maksuja suuremmat.

Minusta tämä on kohtuutonta, mutta en valita. Eduskunta ei saa aikaiseksi edes ammattiliittojen elinkeinotulojen verollepanoa.

Samalla kiitän myös Kymsoten nopeaa palvelua Koksissa. Menin lauantaiaamuna päivystykseen, Ilmoittauduttuani en ehtinyt saada Kela-korttia takaisin lompakkoon, kun numeroni ilmestyi ruutuun.

Hoitaja vei minut seuraavaan odotussaliin. Juuri kun istuuduin, tuli toinen hoitaja hakemaan. Olin hoidon saaneena ulkona tasan 30 minuutin kuluttua siitä, kun ilmoittauduin. Suuret kiitokset hoitajille. Onkohan joku päässyt vielä nopeammin?

Matti Suokas, Kotka

Kommentoi