Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Karhuvuori on paras paikka asua – Täällä on kaikkea mitä ihminen tarvitsee elääkseen

Karhuvuori on paras paikka asua, jos haluaa asua Kotkassa.

Muutimme mieheni kanssa Pohjois-Karjalasta Karhulaan vuonna 1954. Olin 18-vuotias juuri avioliittoon vihitty nuori vaimo. Kuuden vuoden jälkeen muutimme Kaivokadulle ja Kalliokadulle, kun mieheni vaihtoi työpaikkaa. Kun oli kesä ja viikonloppu, kaupunki tyhjeni. Kaikki lähtivät saareen. Usein kävelimme tyhjiä katuja. Jos yöllä oli juhlittu, haju oli sen mukainen. Myöhemmin muutimme Langinkosken kautta takaisin Karhulaan omaan kaksioon.

Nyt olen asunut Karhuvuoressa lähes 30 vuotta. Kaikki palvelut ovat täällä lähellä. On linnunlaulua ja puhdas ilma. Ihmiset tuntevat toisensa, eikä täällä ole yksinäistä. Jos haluaa olla omissa oloissaan, sekin onnistuu.

Kukahan on keksinyt sen, että Karhuvuori olisi jotenkin huonompi paikka asua. Meillä on täällä kaikkea mitä ihminen tarvitsee asuakseen ja elääkseen. Lähellä ovat marjametsä, uimaranta ja veneranta. Kasvimaakin löytyy, jos haluaa kasvattaa omat porkkanansa. Seutu on rauhallista. Älkää muut parjatko syyttä Karhuvuorta, emme kaipaa teitä. Meillä on täällä kaikkea.

Raili Lehtola, Kotka

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka