Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Hoitajien palkat ja työolosuhteet on saatava kohdilleen, etteivät alan osaajat pala loppuun ja ryhdy miettimään alanvaihtoa

Hoitajien työn sairaaloissa ja hoitokodeissa tulisi saada arvostuksensa. Työ jota tehdään on raskasta ja vastuu on kova. Kiire ja vajaus henkilöstön suhteen tuovat työhön epämukavuuden mustan pilven. Kaikkea pitäisi tehdä työvuoron aikana, mutta homma vaan ei mene näin, ikävä kyllä. Henkilöstön vajaus ja koronakin tuovat työhön haasteensa.

Palkka hoitajilla on työmäärään ja vastuuseen nähden liian pieni, ja sen tietää jopa maamme hallituskin. Mutta tämän epäkohdan suhteen ei ole tehty mitään, vaikka paljon on puhuttu mediassa ja kansan keskuudessa.

Myös uusi hoitajamitoitus on kaukana tavoitteestaan. Koulutuspaikkoja pitäisi saada lisää alalle pyrkiville, ja arvostus tämän työn tekijöille, jotka ovat terveydenhoitoalan selkäranka maassamme.

Korona-aika on tuonut esiin asioita, joita tulisi pian saada kuntoon, ettei väki sairaaloissa sekä hoitokodeissa pala loppuun ja ala miettiä alanvaihtoa työn rasittavuuden takia.

Palkat ja työn arvostus kohdilleen ja väkeä vuoroihin, niin saadaan Suomen terveydenhoito kuntoon ja työolosuhteet toimiviksi. Silloin on ilo tehdä työtä vanhusten ja sairaiden ihmisten parissa.

Sote-uudistus tuo myös mausteensa tähän soppaan. Saa nähdä, miten käy; menemmekö tässä uudistuksessa ojasta allikkoon vai pysymmekö turvallisesti tiellä.

Risto Kolehmainen, Kotka

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka