Lukijalta | Kotkan torin keskeisestä osasta on tehty takapiha – Onko vessat ja ruma kontti todella sijoitettu niille kuuluvalle alueelle?

Kauneus on katsojan silmässä. Tästä sanonnasta en saa millään otetta, kun katselen Kotkan toria.

Jo aiemmin sijoitetut kaksi vessaa keskelle toria, ikään kuin ne olisivat kahvion takapihalla, herättivät monessa hyvin negatiivisia tunteita. Kesäkuun alussa sinne ilmestyivät sitten lisäksi ruma kontti ja kolme vessaa sekä roskikset. Kotkan torin keskeisestä osasta tehtiin täydellinen takapiha.

Torille on suunniteltu kivetyksellä kauniit kuviot ja jalkakäytävät, jotka ovat huomattavasti helpompikulkuiset pyörätuolilla ja rollaattorilla (molemmista on meillä henkilökohtaista kokemusta) sekä lastenvaunuilla, kuin muulla kivetyksellä. Nyt osa jalkakäytävistä on suljettu vessojen asettelulla. Tällainen toiminta ei ole millekään järjestölle kunniaksi.

Miten on vuokrasopimus ja sen valvonta? Sijoittuvatko kontti ja vessat todella sovitulle alueelle? En voi uskoa, että kävelykäytävät kuuluvat vuokra-alueeseen ainakaan normaaleina toripäivinä. Kuka valvoo?

Minusta todella kauniilla kotikaupungillamme ei ole varaa tällaiseen torinäkymään. Positiivisena näen The Van -ravintolan vessojen maisemoinnin sekä Tori-ravintolan viihtyisän näkymän ja Torikahvilan raikkaan ulkonäön.

Lähetin tästä viestiä tietyille tahoille jo aiemmin, mutta mitään ei ole tapahtunut. Vessat voisi sijoittaa parkkihalliin menevän rakennuksen tai myyntikojun päähän. Myös talvella rikotun pöydän jäänteet voisi jo viedä pois myyntikojun takaa.

Airi Koivukoski, Kotka

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka