Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Huolehtikaa taloyhtiöstänne

Yhdessä taloyhtiössä yhden vuoden aikana tapahtui:

Yhtiökokouskutsussa hallitus oli kolmena vuotena esittänyt jäsenten kokouspalkkioksi 50 euroa, mutta yhtiökokouksen pöytäkirjassa luki aina yksimielisenä päätöksenä 70 euroa. Siis hallituksen jäsenet päättivät oman esityksensä vastaisesti. Tänä keväänä ”Merkittiin tiedoksi, että yhtiökokouskutsuun oli jäänyt väärät kokouspalkkiot.”

Viime kesänä pidettiin ylimääräinen yhtiökokous. Sen otsikossa lukee ”Varsinainen yhtiökokous”. Varsinainen pidettiin jo toukokuussa.

Viime keväänä kiinteistövero oli noussut 13 prosenttia, veroperuste ei ollut muuttunut eikä investointeja tehty. Isännöitsijän mukaan nousu johtuu vuonna 2014 tehdyn julkisivuremontin ilmoittamisesta verottajalle.

Paniikki, juoruja? Omaverossa sanotaan selkeästi, että normaalit ylläpitotehtävät (esim. katon ja seinien maalaus) eivät korota kiinteistöveroa. Tällaisten tehtävien tekemättä jättäminen voi alentaa rakennuksen kuntoa ja siten kiinteistöveroa.

Viime vuoden pääomavastikkeen korko oli lähes 50 prosenttia suurempi kuin edellisvuotena, lainaa oli lyhennetty lähes kolmannes ja korkoprosentti oli sama.

Miksi hallitus luottaa sokeasti isännöitsijään? Eivätkö osakkaat lue/ymmärrä kokousaineistoa?

Kertokaa kokemuksianne.

Matti Suokas, Kotka

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka