Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pääkirjoitus: Padelin ja frisbeegolfin suosio on tervetullutta – Korona-ajan voittajia ovat ulkoliikuntalajit

Elina Valtonen

Ulkoliikuntalajit ovat korona-ajan voittajia. Ihmisillä on kasvanut kiinnostus retkeilyyn, patikointiin ja kansallispuistoissa kulkemiseen, joiden myötä myös muut ulkona harrastettavat lajit ovat kasvattaneet suosiotaan.

Tämä näkyy esimerkiksi golfin suosion lisääntymisenä ja polkupyörien myynnin vilkkautena. Polkupyöriä myydään ennätystahtiin ja samalla kansainvälinen komponenttipula rajoittaa paitsi pyörien saatavuutta, myös niiden korjausta ja osien saatavuutta. Veneet, moottoripyörät ja asuntovaunut käyvät kaupaksi, kalastus kiinnostaa yhä useampia.

Korona on kenties kurittanut kuntosaleja ja rajoittanut sisäliikuntamahdollisuuksia, mutta samaa tahtia on löytynyt sijaa uudenlaisille päänavauksille.

Kotkaan ja Pyhtäälle on jo tullut useita uusia padel-kenttiä, sillä lajin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Haminaan harrastusmahdollisuuksia saadaan kesän aikana. Kenttien määrää Suomessa kasvatetaan nyt urakalla. Lajin puolestapuhujat uskovat, ettei kyseessä ole ohimenevä buumi.

Kotkaan saatiin myös tuore SM-voitto, kun Frisbeekotkat voittivat ennen juhannusta pronssia joukkuefrisbeen sekasarjassa. Kyseessä oli seuran ensimmäinen SM-mitali. Frisbeegolfin harrastajat kuvaavat lajin suosion kasvua niin ikään räjähdysmäiseksi.

Nähtäväksi jää, ovatko koronan ulkoliikuntaan tuomat muutokset luonteeltaan pysyviä, vai palaavatko harrastajat sisälajien, joukkuelajien ja perinteisesti harrastajamääriltään suurten lajien, kuten jalkapallon, jääkiekon ja salibandyn pariin.

Uusien lajien esiinmarssi on joka tapauksessa ilahduttavaa. Koronapandemiaa suurempi megatrendi länsimaissa on tietotyön lisääntyminen ja kaikenikäisten kunnon heikentyminen. Uusien lajien valtavirtaistuessa toivottavasti yhä useampi voi löytää itselleen sopivan liikuntamuodon. Edellyttäen, että harrastukselle annetaan mahdollisuus.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka