Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Henkilöllisyystodistuksen hinta voi olla vähävaraiselle kova

Olen kuullut huhuja, joiden mukaan ihmisiä on estetty äänestämästä, kun heillä ei ole ollut henkilöllisyystodistusta eikä heidät tuntevan, oman henkilöllisyytensä todistaneen henkilön antamaa vakuutusta ole pidetty riittävänä, mikä on selvä virhe. Liekö vaalivirkailijan osaamattomuutta?

Kovasti on myös puhuttu EU:n rokotustodistuksesta välttämättömänä asiakirjana paitsi Suomeen tultaessa myös täältä pois matkustettaessa.

Jo nyt Kela-kortin saa veloituksetta. Jos siihen lisäisi kuvan, voisi sen avulla todistaa henkilöllisyytensä. Tuollaiseen korttiin olisi helppo liittää siru ja muitakin tarpeellisia tietoja, kuten rokotustodistuksia.

Vaikkei henkilöllisyystodistus maksa kuin 55 euroa sekä valokuvat ja matkat poliisilaitokselle, voi se olla kohtuuttoman suuri summa vähävaraiselle, jolle kortilla ei ole juuri muuta käyttöä kuin henkilöllisyyden todistaminen äänestäessä.

Nykyinen tietotekniikka mahdollistaa kortin myöntämisen kertakäynnillä ja kuvanoton osaamista lienee poliisilaitoksella entuudestaan. Valokuvauspalvelua ei mielestäni ole mikään pakko yksityistää.

Markku J. Kekäläinen, Kotka