Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kokoomuksen epärehellinen linja

Kokoomusjohto uhosi voittoisasta kuntavaalituloksesta. Todellisuudessa puolueen kannatus nousi edellisistä vaaleista vain vajaan yhden prosentin. Toinen uho tuli esille puheenjohtaja Orpon puheessa puolueväelle pian vaalien jälkeen. “Me emme koskaan kannata ja halua maakuntahallintoa emmekä koskaan suunniteltua maakuntaveroa.” Ja eduskunnan nyt hyväksymä sote-ratkaisukin on huonoin ikinä. Että sillä lailla!

Totuus on kuitenkin toinen. Edellisessä Juha Sipilän porvarihallituksessa herra Orpo oli ministerinä. Siinä hallitus ajoi läpi sote-ratkaisua, joka ei täyttänyt laillisuutta. Siinä paketissa oli mukana maakuntahallinto ja maakuntavero. Sen kokoomus hyväksyi “valinnanvapauden” nimissä, kun terveys- ja sosiaalipalvelut olisivat avattu suurille jopa kansainvälisesti omistetuille pörssiyhtiöille verorahojen kaatopaikaksi. Ja näillä yrityksillä on erityisen läheiset suhteet kokoomukseen. Kun uudessa esityksessä järjestämisvastuu on julkisella hallinnolla, on kokoomus käynyt vastaiskuun markkinavoimien tukemana.

Työmarkkinoilla kokoomus puhuu elinkeinoelämän puhemiesten suulla, ja vaatii muun muassa paikallisen sopimisen lisäämistä. Sehän on vain varjosanonta sille, että palkkoja halutaan alentaa, mutta sekin totuus jätetään kertomatta.

Matti Piipari, Kotka

Kommentoi