Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kotkalaiset kaipaavat dialogia ja avoimuuteen kuuluu myös tiedottaminen

Vaalit ovat ohi. Keskustelu siitä kuka voitti ja hävisi, alkoi heti kun ensimmäiset tulokset tulivat. Kotkassa häviäjästä ei tarvitse kiistellä. Kun äänestysprosentti jää 47,7 prosenttiin, niin häviäjä on demokratia.

Suomessa kansalaisoikeudet eli perusoikeudet, joihin myös äänioikeus kuuluu, ovat parhaimpia maailmassa. Monessa maassa voidaan vain haaveilla vastaavanlaisista oikeuksista.

Kotkan tuleva kaupunginvaltuusto koostuu päättäjistä, jotka valitsi 47,7 prosenttia äänioikeutetuista. Se on vähemmistö kotkalaisista. Joku voisi jo kysyä, että missä kohtaa voimme unohtaa demokratian ja puhua harvainvallasta.

Kotkalaisista äänioikeutetuista jätti äänestämättä 52,3 prosenttia. Tämä on minusta aivan kestämätön ajatus.

Seuraavat kuntavaalit ovat neljän vuoden päästä. Jo nyt olisi syytä etsiä ja löytää keinot äänestysprosentin nostamiseen. Ensimmäinen keino on avoimuus. Äänestysaktiivisuutta ei nosteta, jos kotkalaisista tuntuu, että päätökset tehdään salamyhkäisesti tai tarvittaessa suljettujen ovien takana.

Avoimuuteen kuuluu myös tiedottaminen. Tänä päivänä yhä useampi käyttää somea. Kaupunginpuutarhurin tapaus osoitti, että kotkalaiset kaipaavat ihmisläheistä tiedottamista osana heidän arkisia informaatiokanaviaan eli somea.

Avoimuuteen kuuluu myös tiedottaminen.

Katse on myös luotava meidän tulevaisuutemme toivoihin eli lapsiin. Demokratiakasvatukseen voisi ottaa aktiivisemman otteen jo varhaiskasvatuksesta lähtien.

Sanna Saikkonen, Kotka

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka