Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Onko Hamina hyvä paikka elää? – Ei yksi lippu Haminaa kaada

Moni on syntynyt tänne Haminaan, moni muuttanut. Jotkut eivät lähde kirveelläkään, kun taas jotkut pakenevat pois, kun tulee vain mahdollisuus. Kun yläaste on käyty, voi vaihtaa paikkakuntaa saadessaan opiskelupaikan jostakin.

Kuinka moni palaa takaisin Haminaan? Ketkä jumiutuvat tänne? Hamina on pieni kaupunki, jossa joku tuntee aina sen jonkun.

Mitä tarjottavaa Haminalla on? Paljon parturikampaamoita ja pitsapaikkoja. Opiskelumahdollisuudet ovat minimissä. Ja kun ei niitä kunnon vaatekauppoja löydy niin on paettava vaikka Kotkaan, joka on lähimpänä. Tai sitten on lähdettävä ostoksille jonnekin kauemmas.

Ihmiset ovat kyllä löytäneet torin, missä kahvinjuojat istuvat rupattelemassa hyvissä ajoin. Kyllähän täällä muutamat isommat markkinat pidetään, haetaan se kuuluisa rinkeli.

Ja tietysti on eräs grillipaikka, joka vetää asiakkaita muualtakin päin Suomea. On Haminassa jotain erityistä: kunnon grilliruuat. Juorut hyvästä nakkikioskista tekevät tehtävänsä.

Hamina Tattoo on myös mainittava. Se on kesän kohokohta, jolloin Hamina herää eloon. Siitä tämä ympyräkaupunki tunnetaan maailmalla.

On Haminalla jotakin tarjottavaa. Suosittelisitko Haminaan muuttoa sitä kysyvälle? Vai kehottaisitko kiertämään kaukaa? Onhan täällä niin sanotut perusasiat ihan mallillaan, mutta jos kaipaat jotain suurempaa, sitä et Haminasta löydä. Mitä sitten löydät Haminasta? Riippuu siitä mitä etsit. Jos kaipaat pienen kaupungin elämää ja meteliä, muuta tänne.

Mielestäni Haminaa voisi viedä lisää maailmankartalle. Se kuka keksii miten, on mestari. Täällä kyllä on jo joitakin julkkiksia, jotka ovat onnistuneet. Ehkä juuri sinä olet seuraava.

Ja liput liehuvat useassa paikassa. Siitä on oltu montaa mieltä. Ei yksi lippu Haminaa kaada. Mutta aina löytyy mielipiteitä Haminasta. Ja niin on hyvä.

Päivikki Puonti, Hamina

Kommentoi