Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Mille kaupungin sydän sykkii?

Puolueet kertovat kilvan kummalla puolella sydän on. Mielestäni se, onko ehdokkaan sydämen silmät auki on ratkaisevaa ja tärkeää äänestäjille. Kolminaisuus; kaupunginjohtaja/hallitus, virkamiehet ja valtuutetut ovat kaikki kansan palvelijoita. Siihen, että avoin ja oikeudenmukainen johtaminen toteutuisi kuntasektorilla, tarvitaan sisäistä ja ulkoistakin tarkastusta, riskienhallintaa.

Esimerkiksi kun tiedotus ontuu, on tehty salaisia myyttisiä ennakkopäätöksiä ja suoranaisia harhautuksia, kytketty kiireellä esisopimuksin asioita erottamattomiksi. Kuulostaako tutulta? Viranomaisen harkintavallan ja virkavelvollisuuden selkeä väärinkäyttö onkin liian tuttua. Sinulle, minulle ja minulle itselleni -jaottelu on mielestäni vanhentunutta sydänvikaista politiikkaa.

Jos kysytään kummalla puolella sydän on, kuntalaisen mielestä sydän tuntuu olevan kurkussa. Politiikka, virkamiehet, yhteiskunta/päätökset ovat epäonnistuneet, jos tarvitaan poliisia ja tutkintapyyntöjä. Jos koulun alapohja on niin huonossa kunnossa, että biologian tunnin aihe "orgaanisen jätteen hidas palaminen" voitaisiin pitää koulun alapohjassa, niin onko isännöinti, toimitilapäälliköt, terveystarkastajat ym. olleet ajan tasalla? Se että lapsia ja koululaisia siirretään väistötiloista toiseen kertoo, että aiempi päätöksenteko ontui pahasti. Uusia kouluja rakennetaan, tosin korjausvelkaan verraten liian myöhään, aikaillen. Uusista kouluista on pidettävä huolta, ilmanvaihtoa unohtamatta.

Verovaroin ylläpidetty riittävän tiheä kouluverkko, yhdessä vastuullisen kaupunkikonsernin tukemana kasvattaa luottamusta kuntalaisissa.

Olli Greijus, kuntavaaliehdokas (ps.), Kotka

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka