Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pääkirjoitus: Vihdoin eroon vanhasta uimahallista

Antti-Jussi Larvio

Haminan kaupunki on vuosia yrittänyt päästä eroon sille tarpeettomaksi ja varsinaiseksi riipaksi muodostuneesta vanhasta uimahallista. Nyt näyttää siltä, että ratkaisu on löytymässä, mikäli asunto-osakeyhtiö Satamakatu 3:n yhtiökokous antaa saavutetulle neuvottelutulokselle siunauksensa.

Mikään halpa ratkaisu ei syntymässä oleva Haminan kaupungille ole, mutta ei ole ollut tarpeettoman uimahallin raahaaminen mukana kaupungin kiinteistömassassakaan.

Vuosittain kaupunki on maksanut hoito- ja rahoitusvastikkeita kymmeniä tuhansia euroja. Nyt on päädytty siihen, että kaupunki lahjoittaa uimahallin tiloihin oikeuttavat osakkeet asunto-osakeyhtiölle. Lahjoitustietä tasoitetaan sillä, että kaupunki maksaa yhtiölle 200 000 euron niin sanotun kehittämisrahan ja ryhtyy muuttamaan tontin kaavaa lisärakentamisen mahdollistavaksi.

Kaupungin kassaa rokottaa myös takavuosien remonteista kertynyt laina, jota kaupungin kontolla on vielä lähes 330 000 euroa. Ennen järjestelyä tuo laina on vielä kuitattava pois.

Varsin erikoinen luopumiskuvio juontaa vuoteen 1969, jolloin Haminan kaupunki sai ajatuksen uimahallin sijoittamisesta osaksi asuinkerrostaloa. Tuolloin hyväksyttiin yhtiöjärjestys, jonka mukaan kaupungin osuus yhtiön osakkeista oli 49 prosenttia, mutta maksuosuus kuluista 58 prosenttia. Yhtiöjärjestyksellä pohjustettiin näihin päiviin saakka jatkunut piina ja vääntö.

Mielenkiintoista on nähdä, mitä asunto-osakeyhtiö aikoo vanhalla uimahallilla tehdä. Vettä ei sen altaisiin varmastikaan laiteta, vaan kaavamuutoksella lisättävä rakennusoikeus antaa osviitan lisärakentamisesta eli yhtiön kassan kartuttamisesta.

Asunto-osakeyhtiön jäljelle jäävät omistajat varmasti edellyttävätkin, että tähän saakka jatkunut yhtiön hyvä taloustilanne ei ainakaan moneen vuoteen vaikeudu, vaikka suurin maksaja yhtiön jättääkin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka