Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Sote-uudistus haastaa valtuutetut

Kotka investoi tulevalla vaalikaudella Karhulaan 55 miljoonaa euroa. Sinne rakennetaan uusi alakoulu, lukion ja uuden kirjaston sisältävä koulukeskus, päiväkoti sekä uusi paloasema.

Tähän on lisättävä Satama Areenan 35 miljoonaa euroa, ja mahdollinen uusi uimahalli, minkä seurauksena investointien määrä kohoaa jo yli 90 miljoonaan euroon. Tämä sitoo uuden valtuuston kädet tiukasti rahan käytön osalta.

Suomi kokee kahden vuoden kuluttua sote-uudistuksen, jonka todellisia vaikutuksia kaupunkimme talouteen emme vielä tiedä tarkasti. Tästä syystä on tärkeää, että valtuusto koostuu päättäjistä, jotka pitävät huolta kuntalaisten palveluista.

Näen ensiarvoisen tärkeänä, ettei kotkalaisten palveluita leikata. Verotusta tulee siirtymään sote-uudistuksen vuoksi maakunnalle, joten tästä syystä erityisesti kiinteistöveroa ei saa missään tapauksessa korottaa, jotta pystymme näkemään muutoksen vaikutukset.

Vaikka Kotkan rahaa on jo sidottu hurjasti tärkeisiin kohteisiin, niin emme myöskään saa unohtaa haja-asutusalueita: rahaa on löydyttävä myös niiden tarpeisiin. Kotka tarvitsee kesäkaudeksi uuden linja-autolinjan palvelemaan haja-asutusalueita, niin että ainakin Tiutisesta ja Ylänummelta pääsee lauantai-iltaisin Kotkansaarelle ja takaisin.

Jokainen kotkalainen on arvokas. Palveluita ja kulttuuria on tarjottava tasapuolisesti kaikille.

Petri Rissanen, kuntavaaliehdokas (vas.), Kotka

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka