Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kotka kehittyy vain kehittämällä

Merenkulussa tapahtui kehitys, johon Kotkan oli vastattava. Hietasen peräportti-satama oli ratkaistava nopeasti. Maa-alueiden vaihdot Enso-Gutzeitin kanssa etenivät pikaisesti ja Hietanen siirtyi Kotkan omistukseen. Entä kustannukset! Olen kuullut, että päättäjiä hirvitti. Penger saareen, valtavat kasuunit ja tekniset laitteet. Oli ryhdyttävä toimeen ja peräporttisatama valmistui.

Ja heti perään suurhanke, Mussalo. Laivoille oli saatava tarpeeksi syvä satama. Kotkan talous juuri nenä pinnalla. Maailmalla valmistunut tonnisto ei kysellyt mitä Kotkalle kuuluu, mutta Kotkan oli tiedettävä, mitä maailmalla tapahtuu.

Entä Vellamo, kantasataman uudistamisen airut. Päättäjät olivat yksimielisiä siitä, mikä kilpailuun osallistuneista valitaan. Ongelma syntyi, tietysti hinnasta. Ehdotettiin rakennuksen pienentämistä hinnan alentamiseksi. Suunnittelija ilmoitti, että joko tämä tai siten palataan nollapisteeseen. Vellamo rakennettiin ja lopulta kaikki olivat tyytyväisiä.

Nyt on uimahalli noussut keskusteluun. Sen perusrakenteet eivät kestä. Uusi on saatava. Taas päättäjiä hirvittää. Miten rahoitus järjestetään?

Nykyinen kantasataman alue on ollut, Vellamoa lukuun ottamatta, avohaava kauniissa Kotkassa. Sieltä, kantasatamasta, Kotkan kehitys on lähtenyt liikkeelle. Meidän on tehtävä edelleen päätökset, jotka kantavat Kotkaa pitkälle tulevaisuuteen. Tapahtumakeskus tulee ja XAMK ja muut hankkeet tarvitsevat uudenaikaiset tilat. Kotka kehittyy vain kehittämällä.

Mikko Almgren, kuntavaaliehdokas (kd.), Kotka

Kommentoi