Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Muistisairaat ja heidän omaisensa ovat Kymsoten byrokratiahelvetin louhittavina

Kun läheisen kunto romahtaa lyhyessä ajassa, se on suuri kriisi omaiselle. Yhä useampi meistä suuriin ikäluokkiin kuuluvista on seuraavien vuosien aikana avun tarpeessa.

Kymsoten strategia on erikoinen: hoivapaikkoja tarvitaan lisää, Kymsote vähentää. Mitä kovemmin sairaus etenee, sitä varmemmin Kymsote siirtelee ihmisiä paikasta toiseen, jotta saadaan uusi romahdus. Mitä sairaampi ihminen, sen varmemmin hänet halutaan siirtää kotihoitoon. Kun kotipalvelu on jo nyt liikaa työllistetty, Kymsoten mielestä asia hoituu sillä, että yritetään laittaa 24 tuntia hoivaa tarvitsevat kotiin. Käsittämätön logiikka.

Kun lukee Kymsoten palveluista ikäihmisille, luulee olevansa taivaassa.

Käytännössä on byrokratiahelvetin rouhittavana, ja potilasta sekä läheisiä voidaan vedellä edestakaisin kölin alta, kuten merikaupunkiin sopiva vertaus kuuluu.

Sairaushistoria voi olla hyvin erilainen, siksi hoidon tarve ei noudata Kymsoten kaavioita ja pykäliä.

Surettaa ja harmittaa hoitajien olosuhteet. Heidän tulee tehdä kuten protokolla määrää. Korkeammilla byrokraateilla ei ole mitään hoitamisen tuntemusta.

Hoitotyö on raskasta, ja hoitajat tekevät parhaansa potilaiden hyväksi. Ei ole ihme, että niin monet hyvinkoulutetut ja työnsä osaavat lähtevät muihin tehtäviin. Vaikutusmahdollisuudet ovat 0 prosenttia ja velvollisuudet enemmän kuin 100 prosenttia.

Päättäjien jakkaroissa on korkeat jalat, ja pää yltää pilviin. Sieltä on vaikeaa nähdä maahan, missä hoitajat, potilaat ja omaiset rämpivät.

Omainen

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka