Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Euroaikana ei osata elää oikein Suomessa – Velkaa ottaessa ei olla köyhiä eikä kipeitä

Kotkan kaupunki maksaa koronakuormituksen vuoksi työntekijöille yhteensä 336 655 euroa. Summa ei ole valtava, mutta entäpä periaate, joka meille kerrottiin siirryttäessä euroaikaan. Kun markka-aikana valuutta devalvoitiin laman jälkimainingeissa, niin euroaikana piti palkkojen, eläkkeiden, etuuksien ja yritystukien joustaa alaspäin. Vieläpä aika vikkelästi. Hoitajat huutavat jo nyt lisää liksaa, vaikka palkkoja pitäisi taiteen sääntöjen mukaan laskea. Ei siis osata elää euroaikaa, vaikka muuten tykätäänkin eurosta. Turha tätä tosiasiaa on muuksi selitellä, joten palkkojenalennukset vaan kehiin.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtama hallitus ottaa vaalikaudella uutta velkaa Suomen valtion piikkiin yli 50 miljardia euroa. Sieltä varmaan Kotkan koronakuormituksen rahat ovat peräisin. Vielä ei olla köyhiä eikä kipeitä, koska lainarahaa saa edullisesti. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson esitti puolueensa vaalitentissä Marinin hallituksen ohjelmaa uudelleenkirjoitettavaksi. Kiitokset Anderssonille tästä ehdotuksesta. Vihdoin jollakulla hallituksen ministereistä välkkyy edes tämän verran. Hallituksen nykyinen ohjelma on pystyyn kuollut.

Vaikka en ole kaikesta samaa mieltä Sanna Marinin, Maria Ohisalon ja Li Anderssonin kanssa, niin heidän mielipiteensä veropohjan laajentamisesta hyväksyn. Veropohjaa pitää laajentaa kiinteistöverojen osalta. Maatalous- ja metsämaa sekä tuulimyllyjen vaatimat alueet on ehdottomasti saatava kiinteistöveron piiriin ja hyödyntämään yhteiskunnan loputonta rahantarvetta. Mistä muualta nämä nykyisin saamatta jäävät rahat muuten muka kerättäisiin? Maatalous- ja metsämaa ei karkaa ulkomaille, ja se pitää pistää pikimmiten tekemään tuottoa yhteiskunnalle.

Pentti Heinonen,

Hamina

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka