Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Haminassa on pidettävä tiukka linja humanitaariseen maahanmuuttoon jatkossakin

Haminassa on viime vuosina keskusteltu myös maahanmuuttoon liittyvistä kysymyksistä, vaikka sinällään asia onkin pieni julkisessa kuntapoliittisessa keskustelussa.

On syytä muistaa, että Haminaan perustettiin maahanmuuttoviraston linjauksella hätämajoitusyksikkö syksyn 2015 turvapaikanhakijavyöryn aikana, ja Myllykylään sijoitettiin noin 200 pääosin irakilaista turvapaikanhakijaa. Vaikka keskus oli toiminnassa vain muutaman kuukauden, aiheutti se kuntalaisissa hämmennystä ja huolta – vastustustakin.

Onneksi laajemmilta lieveilmiöiltä vältyttiin. Näin ei ole ollut kaikkialla. Olemme saaneet lukea erittäin ikäviä tilanteita ja turvallisuushäiriöitä eri vastaanottokeskuspaikkakunnilta. Keskusten asukkaat ovat syyllistyneet rikoksiin ja aiheuttaneet levottomuutta.

Vaikka aihe ei ole nyt akuutti, muutama sana siitä. Ennen viime kuntavaaleja alkuvuodesta 2017 Haminan kaupunginjohtaja esitti kaupunginhallitukselle, että kaupunki ottaisi vastaan kuntapaikoille sijoitettavaksi turvapaikanhakijoita. Silloin asiasta käytiin laajaa keskustelua, ja lopulta kaupunginhallitus hylkäsi esityksen.

Oliko muilla puolueilla motiiveina pelko perussuomalaisten kannatuksen kasvusta kevään 2017 vaaleissa? Tätä sopii pohtia, koska tällä valtuustokaudella muun muassa vihreiden ja keskustan riveistä on tehty valtuustoaloite kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta Haminaan.

Näyttää siis siltä, että vaalien välillä tällaista tahtotilaa joissakin puolueissa on, mutta vaalien alla ollaan varovaisempia. Sen tulkinnan voi tehdä Haminan ehdokkaiden vaalikonevastauksistakin. Oma kantani on, että Hamina ei tule vastaanottamaan kiintiöpakolaisia tai turvapaikanhakijoita kuntapaikoille tai keskuksiin ollenkaan – ei milloinkaan.

Antti Pakkanen, Hamina

Kuntavaaliehdokas (ps.)

Kaupunginvaltuutettu

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka