Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: En hyväksy koronakorvauksia Kotkan kaupungin työntekijöille

Luin sattumalta kaupunginhallituksen päätöksen, jonka mukaan noin 1 830:lle Kotkan kaupungin työntekijälle maksetaan 150 euron koronabonus. Kokonaiskustannus on 337 000 euroa.

Päätöstä on perusteltu sillä, että koronapandemia on vaatinut työskentelytapojen muuttamista ja sopeuttamista vallitsevaan tilanteeseen kaikissa ammattiryhmissä ja kaikilla aloilla. Uudet työskentelytavat on jouduttu ottamaan käyttöön nopealla aikataululla.

Perustelujen mukaan pandemiatilanne on myös vaatinut työntekijöiltä joustavuutta ja nopeaa reagointia tilanteiden muuttuessa. Koronapandemian aikana on korostunut työturvallisuus, yhteistyökyky ja vaihtelevat työolosuhteet. Uusi haastava ja pitkittynyt pandemiatilanne on kasvattanut psykososiaalista kuormitusta ja haastanut työntekijöiden jaksamista.

Ei voi kuin ihmetellä tätä päätöstä. Perustelut ovat sellaisia, etten edes viitsi kirjoittaa, mitä ajattelen.

Koronan takia moni kotkalainen on oikeasti kärsinyt taloudellisesti, joutunut lomautetuksi ja jopa irtisanotuksi. Me muutkin työelämässä olemme nopealla aikataululla sopeutuneet ja muuttaneet työskentelytapoja ilman mitään koronakorvauksia.

Käsittääkseni Kotkan kaupunki ei ole lomauttanut tai irtisanonut ketään koronan takia, mikä tekee bonuksen maksamisen entistä kyseenalaisemmaksi. 337 000 euroa on iso raha käyttää bonuksiin.

Kotkalaisena veronmaksajana en hyväksy tätä rahankäyttöä. Olisi varmasti löytynyt koronasta enemmän kärsineitä, jos tuo raha haluttiin välttämättä käyttää.

Mikko Männistö, Kotka

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka