Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Liikunta lisää elinvoimaa

Monissa vaalipaneeleissa ja toreilla puhutaan nyt kunnan elinvoimasta. Teemaan tulisi merkittävänä osana ottaa esille liikunta, urheilu ja kulttuuri.

Ihmisten oma elinvoima, jaksaminen, tuottavuus ja vähäinen sairastaminen ja sitä kautta säästyvät terveydenhuollon menot ynnä muut ovat merkittävää elinvoimaa. Kuntalaisten eli veronmaksajien elinvoima on vähintään yhtä tärkeä kuin rakenteet ja olosuhteet. Me asukkaat olemme kunta.

Urheiluseurat työllistävät Kymenlaaksossa välittömästi yli sata työntekijää. Välittömät työllistämisvaikutukset ovat paljon isommat. Seurat tuovat kuntiin tätä kautta elinvoimaa paneeleissakin puhuttuihin työpaikkoihin. Osataanko näitä aitoja suoria ja välilisiä työpaikkoja arvostaa?

Vapaa-ajan harrasteet ja tapahtumat lisäävät vetovoimaisuutta sekä tuovat muuttajia alueelle heti työpaikkojen jälkeen toiseksi tärkeimpänä asiana. Sitä liikunta- ja urheiluseurat sekä kulttuuri tapahtumat tekevät merkittävästi.

Miten ylläpidetään liikunta- ja urheiluseurojen elinvoimaisuutta kunnassa? Se on paljon muutakin kuin maksuttomat vuorot alle 18-vuotiaille. Se on kaikki avustukset ja vuorojen järkevä käyttö ja niin edelleen. Liikunta on Suomen suurin kansanliike.

Kotkassa ja Etelä-Kymenlaaksossa on upeat luontoliikunnan ja puistojen verkostot. Tätä luonnosta saatavaa virkistystä ja elinvoimaa tulisi nostaa esille ja yhä parantaa.

Vapaa-ajan harrasteet ja tapahtumat lisäävät vetovoimaisuutta.

Kunnissa tehdään todella hienoa työtä varhaiskasvatusyksiköissä ja peruskouluissa, joissa liikuntaa ja kasvattajien liikuttamisen taitoja on johdonmukaisesti kehitetty. Vetovoimainen koulu on muutakin kuin koulurakennus tai kouluverkko. Näitä toimivia malleja tulisi esitellä vahvemmin.

Ollaan ylpeitä siitä, mitä meillä on ja kehitetään yhä yhdessä!

Tommi Lehtinen

toiminnanjohtaja

Kymenlaakson Liikunta ry

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka