Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kuntalaiset tarvitsevat nyt toivoa kurjistelun sijaan

Korona-aika, valtion velkaantuminen, yrittäjien ahdinko ja yleinen työllisyystilanne on ahdistanut monien mieltä. Tällä hetkellä näkyy pientä valon pilkahdusta koronan, mutta myös talouskasvun suhteen. Tuo valon pilkahdus himmenee, kun positiivisen ajattelun sijaan on alkanut puhe menoleikkauksista ja veronkorotuksista.

On selvää, että kunnan on mietittävä talouden prioriteetteja. Turhasta on karsittava ihan normaalinakin aikana. Reilusti yli vuoden kestäneen ahdistuksen jälkeen olisi järkevää keskustella rakentavasta ja positiivishenkisestä tulevaisuudesta. Keskustelun on painotuttava niihin elementteihin, jotka lisäävät kunnan elinvoimaa ja vetovoimaisuutta. Näitä ovat yrittäjyyttä tukevat ja investointeja luovat ratkaisut, sekä markkinointikeinot, joilla kuntaan houkutellaan lisää onnellisia veronmaksajia.

Tuottavuuden ja työllisyyden kautta kunta pystyy huolehtimaan lakisääteisistä peruspalveluistaan ilman veronkorotuksia ja menoleikkauksia. Kunta ja kuntalaiset kaipaavat nyt toivoa ja positiivista tekemisen meininkiä matkalla kohti uutta normaalia.

Ilari van der Steen

kuntavaaliehdokas (ps.), Kotka

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka