Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Xamk on sitoutunut kampushankkeeseen – Satama Areenan toteutuminen nyt suunnitellussa muodossa on erittäin tärkeää

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kantasataman kampuksen pääurakka on menossa uuteen kilpailutukseen. Tämä tulee viivästyttämään hieman kampuksen valmistumista. Viive ei kuitenkaan ole merkittävä.

Xamk on edelleen sitoutunut uuden kampuksen toteuttamiseen ja rakentamiseen Kantasatamaan. Vaikka oma aikataulumme hieman viivästyy aiemmin suunnitellusta, ja sillä on rakennusten yhteisten osien kautta vaikutusta myös tapahtumakeskus Satama Areenan toteuttamiseen, toivoimme kuitenkin Areenan rakentamisen lähtevän liikkeelle suunnitellussa aikataulussa. Tämä varmistaisi kaikkien toimijoiden yhteiset synergiaedut, joita Xamkille ovat yhteinen aulatila, ravintola sekä Areenan tarjoamat tapahtumatilat, joita tarvitsemme niin opetukseen kuin muiden tilaisuuksien järjestämiseen.

Emme ole millään tapaa muuttaneet tai muuttamassa uuden kampuksen suunnitelmia pääurakan uudessa kilpailutuksessa, jonka vuoksi Satama Areenan toteutuminen nyt suunnitellussa muodossa on meille edelleen erittäin tärkeää ja välttämätöntä.

Uuden kampuksen lopullinen toteutusaikataulu selviää uuden kilpailutuksen myötä ja parhaimmillaan kampus voisi valmistua lähes samaan aikaan Satama Areenan kanssa. Tilanteessa, että kampus valmistuisi vähän areenaa myöhemmin, pystymme yhdessä löytämään neuvotteluratkaisun, toteuttamissopimuksen mukaisesti, Xamkin vuokraamasta tapahtumakeskuksen ravintolasta, aulasta ja yhteisen väliseinän kustannuksista. Tahtoa on.

Hankkeiden mahdollinen uudelleen suunnitteleminen siirtäisi molempia kokonaisuuksia vääjäämättä vähintään vuodella. Xamkin nykyinen hallinto on olemassa olevien suunnitelmien sekä yhteistyömuodon takana ja itse toivonkin, että toteutus tapahtuu nykyhallinnon päätösten mukaisesti.

Jyrki Koivikko

kouluneuvos, hallituksen puheenjohtaja

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka