Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Vt 15 rahoituksen saaminen tulisi olla jokaisen kuntavaaliehdokkaan tavoite

Valtatie 15 parantaminen Kotka–Kouvola-välillä ei voi odottaa enää yhtään. Tien vaarallisuutta ei voi todellisesti ymmärtää ennen kuin sitä päivittäin ajaa.

Aloin kulkea Kotkasta Kouvolaan kesätöissä. Tänään oli vasta neljäs ajopäivä ja ensimmäinen, todellinen läheltä piti -tilanne.

Minua vastaan lähestyi rekan ohitukseen lähtenyt auto, jolla ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä. Jarrutin ja väistin pientareelle niin paljon kuin pystyin. ”Hyvin siinä kävi”, kun tätä tässä kirjoitan.

Nämä läheltä piti -tilanteet eivät näy missään tilastoissa. Voidaan vain arvailla niitä olevan vuosittain satoja, kun vuosina 2014–18 tieosuudella oli 140 onnettomuutta.

Valtakunnallinen 12-vuotinen liikennejärjestelmäsuunnitelma on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Eduskunnan päätöksenteon jälkeen Väylävirasto laatii investointiohjelman, jossa mukana olevat hankkeet ajoitetaan.

Nyt on pidettävä meteliä. Ei pyydetä kauniisti. Vaan vaaditaan se, mikä tänne olisi kuulunut jo vuosia sitten. Tehdään se jokaisen vt 15 säännöllisesti matkaavan puolesta. Ettei se matka olisi jonkun viimeinen.

Sanna Saikkonen, Kotka

kuntavaaliehdokas (kesk.)

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka