Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Oolanninpuistosta Haminan helmi

Olen utelias ja vilkuilen aina Tervasaaren siltaa ylittäessäni Oolanninpuiston rakentamisen edistymistä. Siitä voi tulla koko kaupungin olohuone, joka tuo vierailijoille lisäarvoa. Mielestäni tätä aluetta kannattaa kehittää edelleen. Voisiko maat niityttää niin kauaksi aikaa kuin kerrostaloja ei rakenneta? Saman voisi tehdä kaikille joutomaille.

Toivon myös, että me kulkijat osaisimme kunnioittaa muuta luomakuntaa ja jättäisimme puistoa kiertäessämme lokit, hanhet ja muut elukat rauhaan. Ja voisiko puistoon lisätä opaskylttejä kertomaan alueen historiasta, istutetuista kasveista ja luonnostaan siellä elävistä eläimistä? Ehkä olisi myös tarpeen laittaa ruokkimis- ja häirintäkieltokylttejä?

Omasta mielestäni koko niemi voisi olla yhtä puistoa. Mutta kun kaupunki on kerran päättänyt rakentaa, voisiko se alkaa markkinoida mahdollisia uudiskohteita pääkaupunkiseudulle, jossa omistusasunnot ovat monin verroin kalliimpia ja näköalana on seuraava kerrostalo? Haminasta kun saa 200 neliön omakotitalon 35 neliön yksiön hinnalla. Hamina saisi uusien asukkaiden myötä uutta eloa, oppilaita kouluihin ja uusia veronmaksajia.

Voisiko alueelle houkutella uutta saunayrittäjää? Tai rohkaista nykyistä ottamaan mallia Kouvolan Tykkimäen saunasta, Helsingin Löylystä tai edes Kotkan Sapokasta? Saunominen ja kylmävesiuinti on nykyään trendikästä, ja löylyhuoneet ovat täynnä. Ihmiset tulevat sinne mielellään myös viihtymään – eivät ainoastaan peseytymään. Toki se vaatii investointeja, mutta voisiko kaupunki auttaa rahoituksessa tai sen etsimisessä tai ryhtyä osakkaaksi? Kun koronasta päästään, myös turistit arvostavat kylpykulttuuria ja ulkoilua. Ja olisiko ihan hullu ajatus, että Tervasaaren–Sapokan-reitille saadaan vilkkaina kesäkuukausina liikennöimään joku veneyrittäjä?

Elisabeth Unger, kuntavaaliehdokas (vihr.), Hamina

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka