Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Valvottua toimintaa nuorisolle

Haminassa viime lauantaina mopomiitin yhteydessä sattunut järkyttävä onnettomuus todistaa ikävimmällä mahdollisella tavalla monta eri asiaa. Ensiksi toivon kaikille onnettomuuteen osallisille kaikkea hyvää, ja pikaista paranemista. Asia koskettaa loukkaantuneita, heidän omaisiaan, muita paikalla olleita, sekä ”järjestäjiä” varmasti loppuiän.

Olisiko tapahtuneen voinut välttää? Todennäköisesti kyllä.

Yleisesti nuoret sekä myös hieman varttuneemmatkin mopo-, moottoripyörä-, ja autoharrastajat varsinkin näin kesän tullen kokoontuvat iltaisin ja viikonloppuisin menopeliensä kanssa johonkin. Valitettavasti tätä kokoontumista ei useinkaan organisoi, valvo tai järjestä kukaan siten, että asiassa olisi huomioitu riittävällä tavalla turvallisuutta, tai kokoontumisen muita haittavaikutuksia ympäristölle kuten mm. melua asutuksen läheisyydessä.

Myöskään minkäänlaista hyvää kokoontumisaluetta ei lähialueellamme tähän ole olemassa, vaan kokoonnutaan siksi yleisille tiealueille, sekä ollaan hyvin lähellä asutusta, jolloin aiheutetaan haittaa mm. melun, sekä tieliikenneturvallisuuden vaarantamisen muodossa.

Harrastajia on todella paljon, ja jossakin sitä kokoonnutaan joka tapauksessa, on se sitten organisoitua toimintaa tai ei. Perustettava yhdistyksemme Kotka Knight Riders Ry voisi järjestää ja organisoida tälläisten kokoontumisten järjestämistä siten, että se olisi valvottua, turvallista, eikä aiheuttaisi ympäristölle haittaa, tai vaaraa. Tähän asiaan tarvitsisimme varsinkin kaikkien kaupunkilaisten, sekä kaupungin päättäjien tukea, jotta saisimme tähän tarkoitukseen soveltuvan alueen. Lupia mahdollisen alueen saamiseksi haetaan koko ajan, ehkä ennemmin tai myöhemmin siinä vielä onnistummekin.

Henri Herranen, kuntavaaliehdokas (ps.), Kotka

Kotka Knight Riders Ry perustajajäsen

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka