Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Ainutkertainen vai "ainutkertainen"?

EU:n elvytyspaketin puoltajat puhuvat paketin ainutkertaisuudesta. Onko se ainutkertainen koronapandemian suhteen? Vai onko se ainutkertainen pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituskaudella? Onko paketti ainutkertainen maailman tappiin asti?

Aikamääre on mielestäni olennainen asia. Lisäksi tarvitaan eduskunnan lainsäätämistyötä siltä varalta, jotta voidaan estää Suomen tulevien hallitusten osallistumiset vastaaviin tukipaketteihin.

Meillä on omasta takaa esimerkki aikamääreen puuttumisesta: kansalliset siirtymäkauden maataloustuet liityttäessä EU:hun. Ei määritelty siirtymäkauden pituutta, ja näin ollen tukia maksetaan edelleen. Tyhmyydestä saa maksaa!

Epäilen, että tukipaketin ainutkertaisuus muuttuu "ainutkertaisuudeksi" siinä vaiheessa, kun Euroopasta kuuluu huuto "annetaanko Italian kaatua". Halutaanko, että "euroalue joutuu finanssikriisiin"?

Veikkaan, että Italialla on kuppi nurin vuosina 2024–26. Tällöin vuoden 2023 eduskuntavaalien jälkeen Suomessa valtaan päässyt hallitus joutuu syömään sanansa elvytyspaketin ainutkertaisuudesta. Näin se tulee menemään. Kaiken varalta suomalaisten kannattaa varata taskut täyteen taaloja ja ruplia.

Pentti Heinonen, Hamina

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka