Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kuntalainen kysyy, ehdokas vastaa

Kuntalaisilla on meneillään kyselytunnit, jotka jatkuvat kuntavaalipäivään asti. Kannustan olemaan utelias ja kyselemään, mitä oma ehdokas – tai siksi aikova – todella tietää kunnan tehtävistä ja kuinka hän aikoo omalta osaltaan ja yhdessä muiden kanssa kuljettaa purtta, jonka keulassa lukee Kotka.

Mitä konkreettisia toimenpiteitä he edistävät, jotta kaikkien kotkalaisten olisi hyvä olla eikä laiva keikkuisi? Ja jos he vastaavat, että pitäisi sitä ja tätä, pyydämme tarkennuksia. Kun he sanovat, että ei säästöjä ainakaan kouluista, lapsista, vanhuksista, vastaamme että hyvä juttu, mutta kuinka ja minkä kustannuksella. Emme tyydy helppoihin vastauksiin, tiedämme ne jo.

Onko ehdokkaalla näkemys kotihoidon tilasta ja sen parantamisesta? Entä liikuntapaikkojen kunnosta ja lisätarpeesta. Tietääkö hän kuinka paljon luovat alat tuovat euroja Kotkaan? Millä toimin ehdokas nostaisi lastenkulttuuria?

Kaikki eivät tiedä kaikkea, mutta ottavat selvää ja kertovat kysyjälle ennen vaalipäivää. Niin minä teen, jos olen kesän jälkeen piirtämässä Kotka-laivan reittiä.

Sampo Halttunen, Kotka

Kuntavaaliehdokas (vihr./sit.)

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka