Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Onko Pernoontiellä Kotkan vaarallisin risteys?

Ajoin tiistai-iltana kotiin Pernoontietä, Kaukolan kioskin kohdalla. Nuori pyöräilijämies, jonka näin ajavan pyörätietä vasemmalla, yhtäkkiä samalla vauhdilla kaarsi suoraan tien yli suojatielle, aivan autoni eteen. Onneksi ehdin jarruttaa, matkaa häneen jäi ehkä pari metriä.

Aamulla samalla tiellä, katselin takaa tulevaa autoa taustapeilistä: autoilija hidasti ja antoi kohteliaasti tietä pienelle pyöräilijälle, joka ajoi tien poikki. Ja samalla pyöräilijä sai väärän opetuksen: autoilija väistää, ajanhan suojatiellä.

Mielestäni tuo Kaukolan risteyskohta on yksi Kotkan vaarallisimpia. Olen nähnyt kymmeniä tilanteita, joissa pyöräilevä pieni tyttö tai poika kääntyy surutta suojatielle, oli auto tulossa tai ei. Huolestuttavinta on mielestäni, että heitä ei näy huolettavan mikään, iloisina ajelevat autokaistan poikki. Ajattelen joskus, että heidät on laitettu ilman evästyksiä kuin pelaamaan ”venäläistä rulettia” autojen kanssa.

Toivoisin, että asialle voisi tehdä jotain, esimerkiksi lasten vanhempien taholta. Jos lapsi ei pysty ajamaan turvallisesti edellä mainituissa tilanteissa, mielestäni hän on liian nuori ajamaan yksin ilman vanhempaa.

Leila Vanhala, Kotka

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka