Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Niin päättäjät kuin äänestäjätkin tarvitsevat sydäntä

Puolueet kertovat kilvan, kummalla puolella sydän on. Äänestäjät ovat kiinnostuneita siitä, mitä ehdokkaan sydämellä on, siitä ovatko sydämen silmät auki.

Kansalaiset arvostavat viisaita päättäjiä. Mistä viisaus kumpuaa? Sydämestä elämä lähtee. Kuntalaisen toivo on siis ehdokkaan sydämessä. Siinä, että valtuutettu on valaistunut sydämen silmiltään ja että usko hyvän tekemiseen ja vaalimiseen kirkastuisi kaupunkimme parhaaksi. Niin, että perintö hyvästä ja oikeudenmukaisesta johtamisesta jakautuisi yhteiseksi hyväksi.

Maalaisjärki ei aina riitä. Yhteiset päätökset tuottavat älyttömiä tekoja silloin, kun tiedotus ontuu, kun on tehty ennakkopäätöksiä ja suoranaisia harhautuksia sekä kytketty esisopimuksin asioita erottamattomiksi.

Viranomaisen harkintavallan ja virkavelvollisuuden väärinkäyttö ovatkin liian tuttuja. Uskonkin, jos kysytään, että kuntalaisen mielestä sydän on kurkussa. Politiikka, virkamiehet, yhteiskunta ja päätökset ovat epäonnistuneet, jos tarvitaan poliisia ja tutkintapyyntöjä.

Kuntalaisen toivo äänestyksen jälkeen on, että usko hyvän tekemiseen ja vaalimiseen kirkastuisi kaupunkimme parhaaksi niin, että perintö hyvästä ja oikeudenmukaisesta johtamisesta kirkastuisi yhteiseksi hyväksi. Kansalaisia ja äänestäjiä moititaan huonosta poliittisesta muistista. Ehkä halutaan lunastaa itselle poliitikon paljot lupaukset.

Sinulle, minulle ja minulle itselleni -politiikka on vanhentunutta, vaikkakin jakaminen tasan onnistuu vasta sitten "ikuisuuden aamussa". Kaupunkimme teesit ovat reiluus, rohkeus ja rakkaus. Riittääkö ihmisrakkaus takaamaan oikeudenmukaisen päätöksenteon? Mielestäni ei. Äänestäjätkin tarvitsee sydäntä.

Olli Greijus, Kotka

kuntavaaliehdokas (ps.)

Kommentoi