Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Toteutetaan harrastustakuu

Halu päästä tekemään musiikkia kasvoi ilmeisesti suuriin mittoihin, koska äitini etsi ongelmaan ratkaisua musiikkiopistolta. Soittimeksi minulle annettiin trumpetti, jota aloin opettelemaan heti hampaiden kasvettua. Soitin ei ollut se mitä itse olisin ehkä tahtonut soittaa, mutta sillä mentiin. Pääsin mukaan nuoriso-orkesteriin ja kokemuksen karttuessa viimein aikuisten soittajien mukaan.

Erilaisissa orkestereissa pääsi kahlaamaan musiikkia laidasta laitaan samalla saaden kasvattavaa kokemusta yhteissoitosta ja kurinalaisesta toiminnasta yhteisössä, jolla oli yhteinen päämäärä. Tuottaa kaunista, harmonista sekä rytmisesti moniulotteista taidetta yleisön viihdyttämiseksi. Ammattia musiikista minulle ei koskaan tullut ja soittamisessakin oli noin 10 vuoden tauko siirryttyäni työelämään.

Olen erittäin kiitollinen saatuani olla mukana useissa orkestereissa harrastamassa ja saman kokemuksen toivon mahdolliseksi oleville ja tuleville lapsille ja nuorille. Jokaiselle lapselle tulee taata mahdollisuus harrastaa tiivistämällä koulun ja eri liikunta-, taide- ja kulttuuriyhteisöjen yhteistyötä harratustakuun saavuttamiseksi. Lapsena aloitettu harrastaminen antaa eväitä koko elämää varten.

Simo Haapalehto, kuntavaaliehdokas (vihr.), Hamina

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka