Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kotkaan voisi kokeilla pienten omakotitalojen asuinaluetta

Itselläni on ollut mahdollisuus asustella omakotitalossa kaikessa rauhassa ihan omaa elämääni. Monelle omakotitalossa asuminen on kuitenkin vaikeata. Nykyinen yhteiskunta luo kovia paineita ja omakotitalot ovat ainakin yksinasuville aivan liian suuria. Joskus lunta pihatieltä kolatessani olen kironnut pihatien pituutta ja ruohikkoa ajaessa olen monta kertaa ajatellut takapihan asfaltoimista.

Siinä touhutessani on monesti herännyt ajatus. Miksi ihmeessä kaikki omakotitalot ovat niin tajuttoman isoja? Entä jos Kotkassa lähdettäisiin rohkeasti kokeilemaan kaavoituksen avulla pienten omakotitalojen asuinaluetta, jossa talon koko olisi esimerkiksi enintään 50 neliömetriä.

Helppohoitoinen uusi talo vesi- ja viemäriverkostossa voisi olla vetovoimatekijä yksinasujalle. Voisipa sellainen toimia myös kakkosasuntona jollekulle helsinkiläiselle, joka voisi ajan mittaan tulla järkiinsä ja muuttaa Kotkaan.

Pieni piha, jossa olisi pysäköintimahdollisuus, grillauspaikka ja oma rauha, olisi monelle luksusta. Oma sauna vielä mukana, niin mitäpä ihminen muuta tarvitsisi? Heitänkin nyt kaupunkisuunnittelulle haasteen. Enkä pistä pahakseni, vaikka Kotkan asunnotkin ottaisivat kopin. Kaupungillakin on paljon työntekijöitä, jotka asuvat muualla. Kyselkää heiltä, mikä olisi heidän mieluisin asumismuotonsa Kotkassa.

Siirtolapuutarha-alueitahan meillä jo on, mutta jos siitä vielä kehittäisi ympärivuotisen vaihtoehdon?

Olli Kekkonen

kaupunginvaltuutettu

kuntavaaliehdokas (ps.), Kotka

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka