Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kotkan kehitystä tulee kannattaa, mutta ilmi tulleet tapahtumakeskuksen rahoitusepäselvyydet voivat vaikuttaa pitkälle

Ollessani valtuuston tiedonantokokouksessa, ihmettelin, miksei valtuutetuilla ja kaupunginhallituksella ole oikeutta saada tietää rahoituksesta sekä rahankäytöstä, joka koskee tapahtumakeskusta ja Xamkia.

Yhtiösääntöihin tulisi tehdä muutos, jossa rahoitukset olisivat rahoittajalle – tässä tapauksessa kaupungille – avoimet. Lisärahoitusta tarvittaessa asioissa ei olisi esteitä eikä epäselvyyksiä. Nyt on ilmassa epäluottamus niin Jukiin (Kotkan Julkiset Kiinteistöt) kuin Backstaffin toimintaan. Olisi hyvä avata keskustelu kaupungin päättäjien, Jukin ja Backstaffin kanssa ennen kuin asiat pahasti viivästyvät.

Itse olen vahvasti Kotkan kehityksen kannalla. Olen puoltanut Satama Areenaa ja on upeata saada Xamk uusiin tiloihin. Toimitusjohtaja Minna Nyman on tehnyt hyvää työtä Satama Areenan eteen. Se odottaa toteutumistaan. Synergia koulutuksen, kulttuurin, liikunnan ja matkailun edistämisen kanssa on valttikortti täällä Kymenlaaksossa. Itäiselle rantaradalle olisi ollut toteennäytetty tarve.

Nyt rahoitusepäselvyydet vaikuttavat pitkälle. Jos rahoitukselle tulee este: Joutuuko Xamk tekemään kalliit uudet suunnitelmat, myöhästyykö opiskelija-asuntojen rakentaminen? Paljonko miljoonia on heitetty hukkaan?

Avoimuutta haetaan!

Kirsi Mäkinen

varavaltuutettu (vas.), Kotka

Kommentoi