Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Tapahtumakeskus tulee palvelemaan kaikenlaisia tapahtumia jopa samanaikaisesti – Osittain myös sen vuoksi hinta nousi

Kotkan tapahtumakeskuksen ympärillä on käyty vilkasta keskustelua ja esimerkiksi Kymensuu-lehden jutussa 29.4 epäillään tapahtumakeskuksen soveltuvuutta todellisiin tapahtumatarpeisiin. Koska artikkelissa ei selvitetty Satama Areenan faktoja, eikä asiasta kysytty hankkeen avainhenkilöiltä, haluamme vierittää yhden huolen pois.

Tapahtumakeskus on suunniteltu alun alkaen monitoimiseksi tilaksi, jossa voidaan järjestää hyvin erikokoisia tapahtumia jaettavien ja yhdistettävien tilojen johdosta. Myös muuhun toiminnallisuuteen ja esimerkiksi tilojen väliseen äänieristykseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Tiloja voidaan siis käyttää yhtä lailla messujen, urheilutapahtumien kuin konserttien järjestämiseen – jopa samanaikaisesti.

Poliitikkojen esittämä vahva näkemys tapahtumakeskuksen soveltuvuudesta myös koripallo-otteluihin aiheutti päätilan koon kasvamisen tapahtumien kannalta hieman optimaalista isommaksi. Nämä tehdyt ratkaisut ovat myös osasyy rakennuksen kohonneeseen hintaan, mutta vastaavasti tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen ja tehokkaaseen rakennuksen käyttöön.

Monipuolinen ja muuntautuva tapahtumakeskus on iso elinvoimatekijä Kymen alueella, ja sen arvioidut talousaluevaikutukset tulevat olemaan rakennuksen käyttöaikana useita satoja miljoonia euroja.

Kotkan tapahtumakeskus Oy

Minna Nyman, toimitusjohtaja

Jari Tuovinen, hallituksen puheenjohtaja

Tiina Salonen, hallituksen varapuheenjohtaja

Hannu Oksanen, hallituksen jäsen

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka