Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Lapsia otetaan huostaan liian herkästi

Elämme suuren yhteiskunnallisen murroksen aikaa. Meidän on muutettava elintapojamme, meidän on löydettävä kadottamamme inhimillisyys ja lämpö sisältämme uudestaan.

Elämme arvokeskustelujen aikaa. Mikä elämässämme on tärkeintä, miksi täällä olemme? Mikä on elämämme tarkoitus?

Rahan valta on vienyt meiltä sen, mikä meille on tärkeintä, se on vienyt sydämemme. Tämän huomaa parhaiten siitä, miten me kohtelemme lapsia ja lapsiperheitämme.

Hekin elävät monenlaisissa muutoksissa. Tulotaso perheissä vaihtelee ja sen mukaan perheiden saama yhteiskunnan tuki.

Lapsilisä toki tulee kaikille. Äitejä tutkitaan jo äitiysneuvolasta alkaen, ja se on hyvä, mutta kun lapset syntyvät, alkaa perheiden tarkkailu.

Monet äidit uupuvat ja väsyvät lasten ollessa pieniä, mutta heille ei ole tarjolla kotihoidon palveluja niin kuin ennen. Lastensuojelusta on tullut pelote, sinne ei monikaan enää uskalla ottaa yhteyttä sen pelossa, että perheiltä viedään lapset.

Lapsia otetaan huostaan liian herkästi, eikä ennaltaehkäisy toimi. Siihen ei meillä tunnu riittävän rahaa. Monen läheiset asuvat kaukana. Meidän on löydettävä yhteinen tahtotila auttaa näitä perheitä, sillä lapsemme ovat tulevaisuutemme.

Monet huostaanotettujen lastemme vanhemmista joutuvat taistelemaan oikeuksista lapsiinsa, sillä huostaan otetun lapsen takaisin saaminen voi pahimmillaan kestää vuosia. Joskus lapset jäävät huostaan otetuiksi täysi ikäisyyteen saakka. Sitten ihmettelemme kun lapsemme ja nuoremme voivat huonosti.

Vanhempien ja läheisten rakkaus ei tuhoa lapsiamme, vaan yhteiskuntamme kylmä ja tunteeton suhtautuminen heidän vanhempiaan kohtaan. Tulkoon inhimillisyys, tulkoon rakkaus, avautukoon sydämemme uuden aikakauden edessä. Lastemme vuoksi.

Birgitta Wulf, Kerava

Kommentoi