Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kotkaan on saatava uusi patsas

Kotka on hyvä paikka asua. On merta, on virtaa, on historiaa. Mutta Kotkassa ei ole yhtään itsenäisyyteemme 1917–1920 johtaneitten henkilöiden tai joukkojen patsasta tai muistomerkkiä.

Tilanne on absurdi. Asiantilan muutoksilla tai sen säilyttämisellä on suuri merkitys sekä meidän kotkalaisten että muitten mielikuvaan kaupungistamme.

Kotkassa on kuitenkin yksi tähän maamme itsenäistymisvaiheeseen liittyvä henkilöpatsas. On myös yksi muistomerkki. Patsas kuvaa joukkoterroristi-Leniniä, joka voidaan nimetä yhdeksi itsenäisyytemme pahimmista uhkaajista. Muistomerkki on pystytetty kunnioittamaan 1918 punakapinallisia.

Lenin-patsas tulisi museoida museoesineeksi. Kiusallistakaan historiaa ei pidä unohtaa, mutta patsaat kuuluvat vain erityisen kunnioitettaville historiantekijöille. Punakapinallisten muistomerkki tulisi säilyttää. Ei siksi mitä he tekivät vaan siksi, mitä heille tehtiin. Muistakaamme heitä, jotka erehtyivät ja kärsivät siksi kohtuutonta vääryyttä.

Kotkan kaupungintalon uljaissa saloissa liehuvat siniristiliput. Rauhanturvaveteraanien nostamina ne liehuvat seuraavan kerran 27.04. Kansallisena veteraanipäivänä. Muistakaamme heitä, jotka ovat turvanneet Suomen itsenäisyyden myös äärimmäisen kriittisissä tilanteissa.

Pertti Huhtanen, Kotka

Kotka on hyvä paikka asua.

Kommentoi