Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kotkan Kantasatama tarvitsee lampaita

Kotkan uusi kaupunginpuutarhuri kertoi ajatuksia työstään ja esitteli tulevaa. Hän kertoi muun muassa Kantasatamaan perustettavasta uudesta puistosta. Se tulee uusien uljaiden rakennusten takapihalle, jonka hän määritteli lättymaaksi. Tämä takapiha ei ole mikä tahansa lättymaa, vaan alue on perinteikästä satama-aluetta jolla on rikas historia.

Nyt kun Kantasatama saa uuden ilmeen, niin siihen pitäisi sisällyttää jotakin, joka muistuttaisi aikaa vuodelta 1871, jolloin satamatoiminta alkoi. Avainasemassa olivat silloin kymiläisten lampaat, jotka laidunsivat nykyisellä Kotkansaarella. Ne tuotiin saarelle paimenportin kautta, jonne nyt rakennetaan uusi eritasoliittymä.

Jotta jotakin konkreettista säilyisi kerrottavaksi jälkipolville, niin ehdotan, että lättymaan puistoon varattaisiin alue eläviä lampaita varten. Tämä rikastuttaisi alueen vetovoimaa, kun lapset saisivat oman mielenkiintoiseen kohteen. Vanhassa Kymissä on varmasti vielä ikipuuta, joka kelpaisi laitumen veräjäksi.

Ne merenkulkijat, jotka ovat menneet Kielin kanava läpi ovat nähneet kanavan varrella laiduntavia lampaita. Se on elämysmatkailua työn ohessa. Saman kokisivat Hietaseen, Sunilaan ja Puolan laituriin menevät laivat. Risteilymatkustajat ja veneilijät ilahtuisivat näkemästään, sillä lampaat olisivat melkein käden ulottuvilla. Tämä ilahduttaisi myös vanhoja kymiläisiä, kun saisivat oman puumerkkinsä usein heidän viitattuun aiheeseen.

Carl-Gustav Walldén, Kotka

Kommentoi