Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Nuorison hyvinvointi on sijoitus tulevaisuuteen

Jatkuvasti valitetaan nuorisosta, kuinka he autoillaan ja mopoillaan aiheuttavat melua ja muita järjestyshäiriöitä. Varsinkin pandemiarajoitukset jättävät nuorille hyvin vähän mahdollisuuksia viettää missään mielekästä aikaa, eikä kaupungissamme ole muutenkaan ainakaan nuorison omin sanoin hyvää hengailumestaa, josta joku ei olisi heti pois häätämässä.

Jumalniemestä saatiin nyt neuvoteltua väliaikaisesti edes yksi paikka tähän, kiitos RTV:n hyväntahtoisesta suhtautumisesta nuoriin, sekä nuorison oma panostus alueen siivoukseen. Nyt on nuorison omasta käytöksestä kiinni, kuinka pitkään he siellä saavat olla.

Talvinen jäärata osoitti, että pienelläkin organisoinnilla ja kuluilla saadaan luotua hyviäkin puitteita, ilman että se tuo kuluja kaupungille tai että kukaan valittaa asiasta.

Hietasen autokentän alue on ollut tyhjänä jo vuosia. Yhteistyöllä Kotkan kaupungin, sataman, sekä tulliviranomaisten kanssa sinne voisi saada luvan alueen osittaiseen käyttöön järkevästi organisoiden. Alueella olisi hyvät puitteet jo lähes valmiina, ja siellä nuoriso saisi ketään häiritsemättä kokoontua ja vähän päristelläkin.

Asia vaatii toimijan, joka ottaa hankkeesta vastuun. Yhdessä nuorten kanssa olemme perustamassa yhdistystä (Kotka Knight Riders Ry), joka voisi ottaa vetovastuun hankkeesta. Kenellekään ei olisi kuluja, ja yhteiskunnallinen hyöty olisi merkittävä.

Nuoriso on osoittanut kykynsä toimia laadittujen sääntöjen mukaisesti, joten heille on annettava mahdollisuuksia lisää jatkossakin.

Nuoriso on osoittanut kykynsä toimia laadittujen sääntöjen mukaisesti.

Henri Herranen, Kotka

Kuntavaaliehdokas (ps.)

Kommentoi