Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kasvot ovat tärkeät myös maskiaikana

Kotkassa on nyt koronan suhteen paha tilanne. Tämä siitä huolimatta, että ihmiset käyttävät kiitettävästi maskia. Henkilökontakteissa tapaamme pääasiassa naamioituneita ihmisiä.

Olen viime viikkoina joutunut käyttämään terveydenhoidon palveluja paljon. Kokemukseni perusteella haluaisin, että asiakas- ja palvelutilanteissa kiinnitettäisiin huomiota maskin järkevään käyttöön.

On kiusallista, kun joutuu puhumaan hyvinkin henkilökohtaisia ja intiimejä asioita tuntemattomaksi naamioituneelle henkilölle. Myös vastapuolelle olen samalla tavalla naamioitunut, kenties tuntemattomaksi jäävä henkilö.

Luottamus syntyy suurelta osin siitä, että näkee puheen kohteen kasvot ja ilmeet. Olenkin joka lääkärikäynnillä pyytänyt lääkäriä ottamaan maskin hetkeksi pois, että tiedän, kenen kanssa puhun ja voin tunnistaa hänet myös myöhemmin.

Haluan kiinnittää sekä hoitohenkilökunnan että kaikkien sellaisten virkailijoiden huomiota siihen, että luottamuksellisessa suhteessa pitää kummankin osapuolen kasvot näkyä ja tunnistaa. Maskin voi ottaa pois turvaetäisyydellä vain muutamiksi sekunneiksi ja jatkaa sitten kommunikointia maskin takaa.

Tuire Kajasvirta, Pyhtää

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka