Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Vellamossa on runsaasti näyttelytilaa

Kymen Sanomien tekstaripalstalla 10.4. kirjoitettiin Kotkassa olevan huutava pula näyttelytiloista. Viestistä ei selvinnyt, mistä näyttelytiloista oli kyse. Esimerkki oli kuitenkin Vellamosta, joten kommentoimme asiaa Vellamon näkökulmasta.

Esimerkissä mainittiin Vellamon vaihtuvien näyttelyiden tilassa oleva Merimonsterit-näyttely, joka kirjoittajan mukaan ”jatkaa ja porskuttaa vuodesta toiseen ja valtaa tilaa” ja ”onkohan lapsetkaan kiinnostuneet moisesta”.

Näyttelyn esilläoloaikaa on tosiaan jatkettu, mutta syynä on ollut nimenomaan yleisön suosio, kiinnostus ja hyvä palaute. Lapsille suunnatuista näyttelyistä se on yksi suosituimmista. Näyttelyn ”valtaama tila” on noin 200 neliömetriä, mikä on vain murto-osa Vellamon yli 5 000 neliömetrin näyttelytiloista.

Vellamossa toimii kaksi museota, Suomen merimuseo ja Kymenlaakson museo, jotka tuottavat Vellamoon useita näyttelyitä vuosittain. Merimuseon tuottaman Merimonsterit-näyttelyn rinnalla on vastaavassa tilassa Kymenlaakson museon lapsille suunnattu näyttely ”Minä tykkään nyt”. Tänä vuonna samaan näyttelytilaan on tulossa vielä kaksi taidenäyttelyä.

Lisäksi Kymenlaakson museon näyttelytiloissa on esillä kaksi pitempiaikaista näyttelyä ”Tahdon” ja ”Lasia kaikille – Karhula 1889–2009” sekä useita nopeasti vaihtuvia pienoisnäyttelyitä.

Suomen merimuseon toisessa kerroksessa sijaitsevan päänäyttelyn lisäksi Vellamon venehallissa on esillä museoaluksia ja Vartiomoottorivene 11 ympärille rakentunut Merivartiomuseon näyttely vaihtuvine sisältöineen. Näyttelytarjonnan kruunaa Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon yhteinen suurnäyttely ”Kohtalona Ruotsinsalmi”, joka sai avauduttuaan viime kesänä valtavan suosion ja yleisöryntäyksen koronarajoituksista huolimatta.

Vellamossa on siis runsaasti näyttelytilaa ja -tarjontaa. Kotkan muihin näyttelytiloihin tai niiden puuttumiseen emme ota kantaa.

Kirsi Niku,

museotoimenjohtaja, Kymenlaakson museo

Pia Paukku,

intendentti, Suomen merimuseo

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka