Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Sapokan paikoitustilanne paranee hieman

Kotkan kaupungin virkamiehet päättivät, että Sapokan venesataman kaikki Meriniemen puolen paikoitusalueet muutetaan aikarajoitteiseksi 1.6.–31.8. väliseksi ajaksi. Päätös tehtiin Meriniemen yritysten ja Pursiseuran ehdotuksesta vuonna 2018.

Rajoitus on ollut voimassa kesinä 2019 ja 2010. Se on aiheuttanut alueen venepaikan haltijoille (vuokra 220 euroa kesää kohti) paljon harmia ja suuttumusta. Parkkisakkojakin on saatu. Kuitenkin paikat olivat suurimman osan aikaa tyhjinä. Useat venepaikan vuokraajat olivat yhteydessä viranomaisiin, mutta heitä ei kuultu.

Lähetin asiasta kaupunkirakennelautakunnalle (aikamoinen nimihirviö) perustellun kirjeen, ja ehdotin kompromissina, että rajoitukset poistettaisiin Tervasillalta aina C-laiturin liittymään asti. Lautakunta ei asiaa käsitellyt, mutta puheenjohtaja ilmoitti, että asiaan on tulossa ehkä muutos, mutta se on jätetty virkamiesvalmisteluun.

Lähetin kirjeen kesäkuussa 2020 ennen juhannusta, sain tiedon toimista juhannuksen jälkeen. Alkusyksystä kun asiaa kysyin, kerrottiin, että siinä on vastustusta.

Kuluvan huhtikuun alussa kysyin asiaa, ja nyt sain puheenjohtajan kautta vastauksen uudesta virkamiespäätöksestä. Yritysten ja pursiseuran vastustuksesta huolimatta tilanne paranee sen verran, että rajoitukset poistetaan 15 paikan osalta Tervasillalta D-laiturin liittymään asti. Parempi sekin kuin ei mitään. Mutta entisenä virkamiehenä ihmettelen, miksei kuntalaisen asialliseen ja kirjalliseen ehdotukseen vastattu ilman kyselyitä.

Matti Piipari, Kotka

Sapokan venepaikan vuokraaja vuodesta 1969

Kommentoi