Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Tarvitaanko Kotkassa puurakentamisen strategiaa?

Kotkan tavoitteena on olla hiilineutraali kunta vuoteen 2030 mennessä (Hinku-verkosto). Kotkassa valmistui loppuvuonna 2020 uusi ilmasto-ohjelma (2021-2030), osittain tukemaan Hinku-verkoston tavoitetta. Ympäristöministeriön julkisen puurakentamisen kansallisten tavoitteiden mukaan puurakentamisen osuus kaikesta julkisesta uudisrakentamisesta vuonna 2025 on 45 prosenttia.

Näiden tavoitteiden perusteella ihmettelen, miksi Kotkassa ei ole laadittu puurakentamisen strategiaa? Ympäristöministeriöltä on voinut hakea avustusta tähän. Viime vuonna Haminalle myönnettiin 21 000 euroa puurakentamisen strategiaan.

Kotkassa on valmistunut puurakentamisen kohteita. Pihkoossa on nousemassa hirsikoulu ja kantasataman Satama Areena toteutetaan puurakenteisena.

Kotka on eteläinen rannikkokaupunki. Muuttuvat ilmasto-olosuhteet, kuten sään ääri-ilmiöt, viistosateet ja lisääntyvä kosteus ympäri vuoden, asettavat haasteita rakenteille. Rakennusten tulee olla kestäviä myös muuttuvissa olosuhteissa.

Kestävän kehityksen näkökulmasta puurakentamisen lisääminen ei ole itseisarvo. Kotkaan tarvitaan puurakentamisen strategia, jossa puurakentamista pitäisi tarkastella kokonaisuutena, huomioiden tulevaisuuden ympäristövaatimusten toteutuminen, osaaminen sekä rakenneratkaisujen toimivuus Kotkan haasteellisissa ilmasto-olosuhteissa.

Sanna Saikkonen

kuntavaaliehdokas (kesk. sit.), Kotka

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka