Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Tapahtumakeskuksesta laadittava riskianalyysi – Valtuutetut ovat saaneet vähän tietoa päätöksenteon tueksi

Kotkaan on laadittu vetovoima- ja yrittäjyysohjelma. Ohjelmassa on monta hyvää asiaa, mutta hiukan mietityttää sen realistisuus näinä koronan piinaamina aikoina. Katse kohdistuu erityisesti Kantasataman kehittämiseen, jonne ollaan rakentamassa tapahtumakeskus Xamkin kampuksen lisäksi. Hankkeet on sidottu tietyllä tavalla toisiinsa, mikä tekee tapahtumakeskushankkeen pysäyttämisen hankalaksi, vaikka rakentamisen kustannukset todennäköisesti nousevat joillakin miljoonilla euroilla.

Tapahtumakeskuksen kustannusarvio on 24 miljoonaa euroa, eikä Kantasatamaan rakennettavasta hotellista ole kuulunut vähään aikaan mitään.

Siitä, miten mahdollinen hotellihanke edistyy, ei ole meille valtuutetuille vielä kerrottu. Epäilyt hotellin saamiseksi ovat näissä nykyisissä olosuhteissa vain kasvaneet ja myös riskit hankkeen onnistumiseksi ovat lisääntyneet.

Tilanne tapahtuma- ja viihdealalla on suorastaan katastrofaalinen. Usko tapahtumakeskuksen kaltaisen yritystoiminnan tulevaisuuteen on joillakin kova, vaikka ei ole mitään tietoa siitä, miten kauan tämä nykyinen tilanne tulee vielä jatkumaan.

Ennen kuin hankkeelle myönnetään yhtään euroa lisää, asiasta tulisi tehdä tuore riskianalyysi, jossa selvitetään mm. sitä, kuinka pitkäksi aikaa tapahtuma- ja viihdeala tulee olemaan koronapandemian vuoksi lamaannuksissa ja millainen vaara on olemassa siihen, että tapahtumakeskuksen käyttö jää vuosiksi eteenpäin hyvin olemattomaksi.

Kotka ei tarvitse yhtään uusia seiniä lisää, joille ei olisikaan käyttöä, mutta niiden pystyssä pitäminen maksaisi hunajaa.

Vesa Levonen (sit.), kansalaispuolue, Kotkan kaupunginvaltuutettu

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka