Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ovi auki kirkkoon

Seurakuntalainen on huolissaan kirkkojen kiinniolevista ovista (KySa 30.3.). Uskon, että tähän huoleen yhtyy moni muukin seurakuntalainen ja myös me kirkon työntekijät. Samalla me olemme huolissamme seurakuntalaisista ja kaikista lähimmäisistämme. Siksi olemme avanneet kirkkojen virtuaaliset ovet auki ja opetelleet toimimaan uusilla tavoilla. Virtuaalinen kohtaaminen ei voi korvata sitä, että kohtaamme kasvokkain, kättelemme ja kenties halaammekin toisiamme. Mutta näitä uusia ovia on aukaissut iloksemme moni sellainenkin, joka ei ole niin usein päässyt tulemaan kirkonpenkkiin.

Olemme tehneet sen, mitä voimme tehdä turvallisesti. Kirkkoon on päässyt hiljentymään, siellä on ollut pappi tavattavissa, siellä on päässyt osallistumaan ehtoolliselle. Messu on toimitettu ihan tosissaan ja välitetty verkossa. Diakonia työ auttaa edelleen antaen ruoka-apua ja kuunnellen huolia. Me työntekijät olemme valmiita auttamaan, keskustelemaan ja kuuntelemaan.

Me kaikki olemme joutuneet sopeutumaan uudenlaiseen; kasteet, hautajaiset, vihkimiset ja rukoushetket on hoidettu pienen seurakunnan ollessa paikalla ja uskottu, että siinä ovat mukana myös enkelit ja kaikki pyhät, kuten ehtoollisrukouksessa pyydämme.

Luterilaisuuden suuri löytö ja aarre on siinä, että voi lukea Raamattua omalla kielellä ja se mahdollistaa hartauden harjoittamisen niin kotona kuin kaikkialla muuallakin.

Kotka-Kymin seurakunta haluaa olla vastuullinen toimija ja siksi me noudatamme toiminnassamme viranomaisten ohjeita, jotta omalta osaltamme olisimme turvaamassa kaikkia ihmisiä. Tahdomme toimia tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti. Kun kirkon ovet avataan, ne avataan kaikille.

Hannu Marttila, vs. kirkkoherra

Kotka-Kymin seurakunta