Tekstarit: Kymsote kuulolle – riskiryhmien rokotus on pahasti kesken

Kuntien talous saatiin kuntoon 2,5 Mrd:n valtiontuella ykskaks. Hornet-hävittäjien ennenaikainen (ennen vuotta 2045) romuttaminen ja 10 Mrd velkarahan mättäminen uusiin hävittäjiin vuonna 2021 tuhoaisi kuntatalouden 30 vuodeksi. On turha valittaa kunnallispalveluiden ja katujen huonosta kunnosta, jos kuntalaiset eivät osaa pitää puoliaan valtion rahanjaossa. Laitetaanko upouusiin hävittäjiin ennenaikaisesti vai käytetäänkö nykyinen hävittäjäkalusto loppuun, kuten muutkin maat tekevät, niin saadaan pidettyä kuntatalous plussalla seuraavat 30 vuotta?

Huomatkaa, että Haminan yläkoululaiset ovat saaneet koronatartunnat jo edellisen etäopetusjakson aikana.

Suomessa on nyt sellainen tilanne, että on hankalaa saada ammattitaitoista henkilökuntaa valtion ylimpiin virkoihin. Kun virkoja täytetään poliittisin perustein, pätevyyden tutkiminen jää aina puolitiehen.

Mitä olisimmekaan suomalaisina sanoneet, jos EU:n rokotteiden jakelusta vastaava organisaatio olisi ilmoittanut antavansa meille kuuluvia rokotteita pandemiasta meitä pahemmin kärsiville maille, esim. Virolle tai Tshekeille. Tämän on STM ja THL nyt tekemässä maan sisällä siirtämällä rokotteita muilta alueilta Helsinkiin ja Turkuun!

Maskien käyttö tilanteissa, joissa on mahdollisuus pitää etäisyyttä, täytyy kieltää. Maskienkäyttäjät vain nuohoavat toistensa kyljessä.

Kymsote kuulolle – riskiryhmien rokotus on pahasti kesken. Miksi ette jatka riskiryhmien rokotusta, eihän me riskiryhmäläiset kaikki olla niin vanhoja, että meidän pitää odottaa jonkin rokotteen turvallisuusselvitystä. Kotkassa virus leviää siihen malliin, että pelottaa käydä postilaatikolla. Nyt hihat heilumaan ja riskiryhmien ajanvaraus auki.

Kakkosriskiryhmäläinen

Oikeasti, miten erottaa aprillipilat hallituksen puuhasteluista?

Ilkka Luoma

Yksi Ever Given -paatti aiheuttaa yhdellä matkalla enemmän päästöjä kuin koko Suomen liikenne vuodessa. Lasti jaettuna kahteen pienempään vain pahentaisi tilannetta. Kyllä kaikkien pitäisi tajuta kuluttaa kotimaista.

Mitenhän tuo Vartti yleensä ilmestyy? Joskus tulee, muun muassa viimeksi ei. Ankkuri tulee, tosin valmiina sytykerullana.

Pyhtäällä

Kouvola sai 215 000 ja Kotka 8 000 euroa lähivirkistysalueiden kehittämiseen. Hyvin hoidettu, Kotka.

Maskittomat eivät saa mennä kauppaan, vaan tilaavat ostoksensa tai pyytävät tuttaviaan tuomaan ne.

Kiitos pitkäperjantain lehdessä olleesta Ulla-Maija Sievisen haastattelusta.

Tuulikki Kaasinen

Kiitos, Kymsote! Vihdoinkin koronan altistumispaikat julkaistaan! Paikat, joita oli 5 kappaletta, olivat kaikki kuntosaleja. Olisikohan hyvä edes harkita tuollaisten koronalinkojen sulkeminen tai avataan sitten ne uimahallitkin, ihan tasavertaisuuden vuoksi.

Vesijuoksija

Voihan hertsileijaa tätäkin hallitusta. On hyvä, ettei ole sotatilaa, olisimme jo kaikki kuolleita, tämän hallituksen ansiosta. Ei uskalla päättää.

Jatkoa edelliseen: Kriisiaikana on päätettävä nopeasti ilman politikointia. Jos päätökset kestää 6 kuukautta tai vuoden, huoltovarmuus hertsileijaa.

EU:sta irti

Todellisuudessa 99 prosenttia Otavan matkustajista on mökkiläisiä, joille veronmaksajat kustantavat ilmaisen kyydin. Ei ole tasa-arvoista.

Kotkansaarelainen

Hamina on maailmanluokan pikkukaupunki, joka tällä menolla on myös maailmanluokkaa korona ilmaantuvuudessa!

Onpa surullista katseltavaa, kun jenkkipelaajat täyttää taas koriskentät, vaikka pelataan suomenmestaruudesta. Mikä on kotimaisten korispelaajien tulevaisuus? Osa jenkeistä katukorispelaajien tasoa, jotka pelaavat vain toisilleen.

Suututtaa maskittomat ihmiset julkisissa sisätiloissa! Vastuulliset ihmiset käyttävät tunnollisesti maskia ja kärsivät epämukavuuttakin suojellakseen kaikkien terveyttä ja nopeuttaakseen elämän normalisoitumista. Ilman maskia liikkuva on epäsivistynyt ja piittaamaton, jonka vuoksi tauti edelleen leviää!

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka