Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ulkoilualueet lisäävät hyvinvointia – Vetovoimaisessa kunnassa ymmärretään tehdä yhteistyötä myös kolmannen sektorin kanssa

Heti aluksi – lakki pois päästä, kiitos ja syvä kumarrus Kotkan Latu ry:n ja kaupunkimme liikuntatoimen suuntaan. Koordinoidulla talkootyöllä ja sitä tukevalla, sopivasti resursoidulla yhteisellä tekemisellä on luotu edellytykset jo nykyisinkin hienoja elämyksiä tarjoavan ”ulkoilukeskuksen” edelleen kehittämiselle.

Ilmoittaudun Helena Kempaksen esiin nostaman (KySa 26.3.) hankkeen tukijaksi paitsi luonnossa viihtyvänä, terveellisen ja turvallisen Kotkan puolestapuhujana, myös periaatteellisesta syystä. Kotkan Ladun toiminta Petäjäsuolla, samoin kuin Karhulan Ladun rooli Kymin lentokentän ympäristössä, ovat esimerkkejä yhteiskuntamme kolmannen sektorin tarjoamista mahdollisuuksista ja niihin sisältyvistä voimavaroista. Tämän tunnistaminen ja hyödyntäminen on osa vetovoimaisen ja tulevaisuuteen katsovan kunnan voiton kaavaa.

Virkistys- ja liikuntapaikkojen kehittämisen on perustuttava faktapohjaiseen analyysiin. Yksi fakta on ilman isompiakin selvityksiä selvä: helppo saavutettavuus lisää käyttöastetta.

Virkistys- ja liikuntapaikkarakentamisen tavoitteita on siis arvioitava paitsi taloudellisten resurssien, ympäristövaikutusten ja yleisten pitkän aikavälin terveysvaikutusten, myös niiden saavutettavuuden näkökulmasta.

Kaikilla kotkalaisilla ei ole käytännön mahdollisuuksia tukeutua haluamallaan tavalla edes Petäjäsuon etäisyydellä olevaan ulkoilualueeseen. Siksi onkin tärkeää, että sen ohessa kehitetään kaikentyyppisille liikkujille sopivia, helposti saavutettavia lähiliikuntapaikkoja.

Kuntoportaat Tupakkavuoreen – löytyisikö käyttäjiä?

Jouko Rauhala

kuntavaaliehdokas (kok.), Kotka