Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kymenlaakso ui syvällä

Suomen Kuvalehti 11/21 julkaisi 19 muuttujaan perustuvan kuntatestinsä. Kymenlaakson kunnat jäävät taas listan huonommalle puoliskolle. Toistuessaan tämä on karmea totuus ja vakava mainehaitta. Jossakin on vikaa! Tosin pikkuisen Pyhtään sijoitus on 89/293.

Kaikki "takarivin taavit" eivät ole jämähtäneet sijoilleen. Osa on mitä erilaisimmista lähtökohdista parantanut sijoituksiaan.

Lehti sanoo johtamista kuninkuuslajiksi sekä korostaa koronan jälkeisen ajan nousua. Murrostila onkin muutostekijöiden Momentum. On tartuttava härkää sarvista. On valmistauduttava.

Nyt on luottamushenkilöiden ja virkamiesten työskentelyn aika. On selviydyttävä koronasta keskivertoa paremmin. On valmisteltava uuden nousun strategiat ja toimenpiteet keskivertoa paremmin. On yllettävä mittaviin suorituksiin ja vaikeisiin päätöksiin keskivertoa paremmin. Tasajako ei ole taktiikkaa. Ollaanko tähän valmiita?

Kestävä kilpailukyky koostuu toiminnallisesta tehokkuudesta ja alueen vetovoimasta. Nämä kaksi ruokkivat toisiaan, syntyy positiivinen kierre. Tehokkuus vetää puoleensa motivoituneita ja kyvykkäitä tekijöitä. Liikkeenjohdon termein työnnön, Push, tilalle syntyy Pull, veto tai imu. Tuotteilla on kysyntää, menekkiä. Tai ei ole. Negatiivista kierrettä on vaikea muuttaa positiiviseksi.

1990-luvulla sanottiin, että Kymenlaakso on tekemisen paikka. Olisiko nyt tekemisen aika? Mahdollisuuksien aika.

Pertti Huhtanen, Kotka

Kehittämiskonsultti