Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | K-Citymarketissa ei heitetä Fazerin leipää roskiin

Viitaten Jukka Mäkelän kirjoitukseen (KySa 21.3.), haluamme kertoa Fazer Myymäläleipomoiden ja K-Citymarket Kotkan leivontaan ja ruokahävikkiin liittyvistä toimista.

K-Citymarketissa toimii Fazer Myymäläleipomo, jossa leipurimme leipovat leipää käsin viikon jokaisena päivänä. Myynnissä oleva leipä on leivottu korkeintaan 24 tuntia sitten.

Koronapandemia on muuttanut ostokäyttäytymistä siten, että kaupassa käydään aiempaa enemmän varhain aamulla ja myöhään illalla. Lisäksi yhä suurempi osuus ruokaostoksista tehdään verkossa.

Haluamme tarjota tuoretta leipää ympäri vuorokauden. Näin ollen 24 tunnin myyntiaika saattaa joidenkin tuotteiden osalta tulla täyteen alkuillasta, kun taas toisten tuotteiden osalta vasta aamupäivällä.

Käytössä on useita keinoja ruokahävikin vähentämiseksi. Tärkeimpänä on kysynnän ennustaminen, jotta osaamme leipoa sopivan määrän tuotteita myytäväksi. Meillä on myös Hävikkitalkoot-kyltillä varustettu laatikko, josta voi aamupäivisin ostaa edellispäivän tuotteita edulliseen hintaan. Jos emme saa tuotteita myytyä Hävikkitalkoiden kautta, päätyvät ne ruoka-apuun tai uusiokäyttöön.

Harmillisesti Mäkelän kohtaamat työntekijämme eivät ole osanneet kaikista toimintatavoistamme kertoa. Kiitämme palautteesta ja jatkamme henkilöstömme kouluttamista.

Marika Hagelberg, Myymäläleipomoliiketoiminnan johtaja, Fazer Leipomot Oy

Markus Skogberg, Kauppias, K-Citymarket Kotka