Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pääkirjoitus: Kävelyreitti on hyvä lisä liikuntapaikkatarjontaan

Antti-Jussi Larvio

Koronapandemia on laittanut kansalaisten liikuntaharrastukset pitkälti uuteen uskoon. Ulkona liikkuminen on lisääntynyt ja viimeaikaisten rajoitusten jälkeen näyttää edelleenkin lisääntyvän.

Kaupungeissa ja kunnissa olosuhteet ulkoliikunnan harrastamiseen ovat erilaisia. Eteläisessä Kymenlaaksossa voidaan noiden olosuhteiden todeta olevan varsin hyvässä kunnossa.

Täällä voivat harrastaa myös muut kuin välineurheilijat. Esimerkiksi Haminassa avattiin jokin aika sitten kävelyreitti, joka mahdollistaa ilman suksia liikkumisen talvella myös luonnonhelmassa. Kyseessä on tervetullut mahdollisuus kokea liikunnan iloa myös niille, jotka eivät välitä sivakoida sukset jalassa latuja pitkin.

Toivoa sopii, että Haminan ulkoilureitti saa seuraajia niin Haminassa kuin muissakin kunnissa. On kohtuullista, että kymmenien kilometrien latuverkoston lisäksi tarjoilla on mahdollisuuksia liikkua talviluonnossa myös jalkaisin.

Kevyen liikenteen väylillä kävely lähellä ohi kiitävää liikennettä ei tuota samaa luonnossa liikkumisen iloa ja nautintoa kuin pääasiassa luonnossa kulkeva kävelyreitti.

On perusteltua, että kävelyreitti on myös kunnolla merkitty, vaikka lumiselta polulta eksyminen onkin varsin epätodennäköistä. Tiettyä turvallisuuden tuntua merkinnät kuitenkin varsinkin metsäosuuksilla luovat, jolloin ulkoilija voi keskittyä täysin rinnoin muuhun kuin suunnistamiseen.

Hyvää on myös se, että kävelyreitin luominen ei vaadi valtavia alkuinvestointeja, vaan pikemminkin hieman paneutumista ja suunnittelua. Soveltuvia alueita täällä kyllä löytyy ja hyvä niin.

Mielenkiintoista on nähdä, joko tänä talvena avataan myös muita kuin Haminan tuore kävelyreitti. Käyttäjiä varmasti riittäisi, kun kevätaurinko alkaa lämmittää.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka